Başkan Erbaş Kurban Bayramının yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bir zaman dilimi olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Özellikle vekâletle kurban organizasyonu yardımlaşma, paylaşma ve kardeşliği evrensel boyutta yaşatan küresel bir iyilik hareketidir. Aziz milletimiz her sene vekalet yoluyla kurbanlarını dünyadaki mağdur ve muhtaçlarla paylaşıyor. Kurban Bayramı bu şekilde dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar için daha da anlamlı bir hale gelmiş oluyor.

Bu sene 450 bini geçtik

Erbaş Türkiye Diyanet Vakfıyla birlikte yürütülen vekaletle kurban organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri özetleyerek "Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın beraberce yürüttüğü vekaletle kurban organizasyonunu yine bizleri çok memnun edecek bir düzeyde gerçekleştiğini ifade etmeliyim. Geçen seneyi de aşarak, geçen sene 430 bin hisse kurbana ulaşmıştık, bu sene 450 bini geçtik elhamdülillah. Geçen sene 17 milyon Müslümanın sofrasına bu kurban etinden ulaştırmıştık bu sene 20 milyon kadar Müslümanın sofrasına milletimizin bizlere emanet etmiş olduğu kurban hisselerini ulaştırmayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip eyledi. Yurt içinde 72 il, 202 ilçenin 278 kesim noktasında, yurt dışında ise 149 ülkenin 443 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırdık, bu üç gün boyunca da ulaştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde bilgi paylaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan