Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen ‘Roman Çalıştayı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bugün gençlerimizi, çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştirebiliriz, onları topluma ideal bir fert nasıl yapabiliriz, bunun çalıştayını yapacağız.” dedi.

Ankara’da Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilk defa bu çerçevede bir çalıştayın yapıldığını ifade ederek çalıştayı düzenleyenlere teşekkür etti.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkede ulaşılmadık hiçbir mahalle ve hiçbir kesimin kalmayacağını belirterek, “Ülkemizde farklı ırklardan, etnik yapılardan, farklı diller konuşan, farklı renklere sahip insanlardan oluşan bir milletiz. Bu milletin amacı, gayesi, hedefi bir. Bugün aynı hedef, aynı gaye doğrultusunda neler yapabiliriz, gençlerimizi, çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştirebiliriz, onları topluma ideal bir fert nasıl yapabiliriz, bunun çalıştayını yapacağız.” dedi.

Başkan Erbaş, çocukların ve gençlerin ihmal edilmesinin doğuracağı problemlere işaret ederek, çocuklara, gençlere sahip çıkılmadığı takdirde onların ihtiyaç ve isteklerini istismar eden kötü niyetli insanların sahip çıkabileceği tehlikesine dikkat çekti.

Kötülükten beslenen insanların dünyayı yaşanmaz hale getiremeye çalıştığını belirten Başkan Erbaş, “İyiler kötüler den fazla olduğunda dünya daha huzurlu, daha güzel olacak. Kötüler dünyayı yaşanmaz hale getiriyor. Neden, çünkü onların gıdası kötülük. Kötülükten gıdalanan insanlar, dünyayı iyilerin yaşayamayacağın hale getirmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, çalıştayın tecrübe paylaşımı noktasında da önemli bir imkan oluşturduğunu kaydetti.

Çalıştaya, Türkiye’nin dört bir yanında Roman vatandaşlara yönelik faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri, akademisyenler, din görevlileri ve mahalli idareciler katılıyor.

Programda, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan