Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Tefekkür İle Bir Ömür Geçirmek" konulu cuma hutbesinde, müminler muhasebe yapmaya davet edildi.

“Bu dünya hayatı, hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; ahiret yurduna gelince işte asıl hayat odur. Keşke bunu bilselerdi!” mealindeki ayet-i kerimeden hareketle, dünya hayatının geçici olduğuna işaret edilen cuma hutbesinde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s); “Dünyada kimsesiz bir garip yahut gelip geçen bir yolcu gibi ol!” hadis-i şerifi hatırlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde Cuma hutbesi irad etti

“Yaşlarımız farklı olsa da hepimiz ömür denilen sayılı günlere sahibiz. Ne bir nefes önce ne de bir nefes sonra, sadece Allah Teâlâ’nın bildiği bir anda, can emanetimizi teslim edip bu dünyadan göçeceğiz. Hesap için mahşer meydanına doğru yola çıkarken, yanımızda imanımız ve salih amellerimiz dışında azığımız olmayacak.” ifadelerini kullanan Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zamanın değerini, hayatın anlamını, gençliğin önemini, bir lokma nimetin ve bir nefes sıhhatin şükrünü idrak edebilmişsek ne mutlu bize! Ama günlerimizi heba etmiş, malımızı israfla yemiş, aklımızı ya da bedenimizi zehirlemiş, sevdiklerimizi incitmiş, ibadetlerimizi aksatmışsak, eyvahlar olsun bize!”

Miladi yılın sonuna gelinen şu günlerde, ömürden bir yılın daha eksildiğini ve ölüme bir adım daha yaklaşıldığını kaydeden Erbaş; “O halde tefekkür zamanıdır! Geliniz, geride bıraktığımız yıl içerisinde neler yaşadığımızı, hangi manevi bereket kapılarından ve ilâhî imtihanlardan geçtiğimizi hep birlikte tefekkür edelim.” çağrısında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan