Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocukluk yıllarının geçtiği Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyü’nde ilkokul 2. ve 3. sınıfta öğretmenleri olan Kenan Arslan ve Yurdanur Arslan’ı telefonla arayarak öğretmenler gününü tebrik etti.

Başkan Erbaş, aynı zamanda karı-koca olan Kenan-Yurdanur Arslan çifti ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, Diyanet Haber’e açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Erbaş şunları kaydetti:

“Telefonda görüştüğüm Kenan Arslan öğretmenim, Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyü’nde benim 2. sınıfta öğretmenimdi. Eşi Yurdanur Arslan da 3. sınıfta öğretmenimdi. Hakikaten öğretmen denilince benim aklıma hep onlar gelir. Köyümüzün her şeyiyle ilgilenirlerdi, hastası olanların hemen onlar başında olur, gerekli rehberliği yaparlardı. Tam bir öğretmendi onlar, köyün her şeyiydiler.

Öğretmenlik çok mukaddes bir meslek, Peygamber mesleği. Her vesileyle söylüyorum. Peygamber Efendimiz, ‘Ben öğretmen, muallim olarak gönderildim.’ buyuruyor. Dolayısıyla bizim öğretmenlerimize karşı davranışlarımız, saygımız, sevgimiz en üst seviyede olmalı. Hz. Ali, ‘Bana bir harf öğreteninin kölesi olurum.’ diyor. İşte onun için öğretmenlerimizi sadece bir gün değil, öğretmenler günü münasebetiyle değil her zaman aramak lazım, ziyaret etmek lazım, hatırlamak lazım. Kaç yıl onlardan ders almış olursak olalım, bir gün bile ders alsak bizim için öğrettikleri çok değerli. Bu yüzden öğretmenlerimizi hayırla yâd etmemiz lazım.”

- Peygamberimizin varisleri olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarında yer alan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimize hizmet etmeyi en büyük paye sayan, ‘Ben muallim olarak gönderildim.’ buyuran sevgili Peygamberimizin varisleri olan teşkilat mensubu tüm eğitimcilerimize, kıymetli öğretmenlerimize başarılar diliyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

Bilgi ve hikmetle nesillerimizin kalbine dokunarak, aydınlık bir geleceği inşa etme yolundaki yüce gayretlerinde kendilerine üstün başarılar diliyorum.” 

Editör: Mehmet Çalışkan