Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın göreve gelmesiyle birlikte başlayan İl Buluşmalarının 28'incisi Mersinde gerçekleştirildi. Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığından üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşen programlar kapsamında Başkan Erbaş, din görevlilerini temsilen Yenipazar Camii imam hatibi Ahmet Buğutekin'in evine misafir oldu.

Erbaş burada yaptığı sohbette, imamların en önemli vazifelerinden birinin, kitap ve sünnete bağlı kalmak, çocukların ve gençlerin bu ilkelere göre yetişmelerini sağlamak olduğunu bildirdi.

İl Müftüsü Şaban Kondi, din görevlisi Ahmet Buğutekin'in, gençlere ve çocuklara yönelik önemli çalışmalar yaptığını belirterek, görev yaptığı camide yatsı namazlarından sonra 40 öğrenciye Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi verdiğini kaydetti.

Çalışmalarından dolayı din görevlisi Buğutekin'i tebrik eden Erbaş, din görevlisinin, bulunduğu şehrin ve mahallenin insanlarına, İslam'ın güzelliklerini yaşamaları noktasında rehberlik etmesi gerektiğini vurguladı.



Prof. Dr. Erbaş, şöyle konuştu:

"Peygamberimiz nasıl Yesrib’i, Kur'an-ı Kerim'in nuruyla nurlandırarak Medine haline getirdiyse, biz de mahallelerimizi Kur'an'ın nuruyla nurlandıracağız. Peygamber Efendimizin sünnetini herkese anlatarak bu vazifeyi en güzel şekilde yerine getireceğiz. İmamlarımızın en önemli vazifelerinden biri, kitap ve sünnete bağlı kalmak ve çocukların, gençlerin bu ilkelere göre yetişmelerini sağlamaktır."



Başkan Erbaş, Buğutekin'e sarık - cübbe, çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Ziyarette Erbaş'a, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve İl Müftüsü Şaban Kondi de eşlik etti.

VİDEO HABER

Editör: Mehmet Çalışkan