Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın talimatıyla 96 bin camide her gün sabah namazından önce Barış Pınarı Harekatının zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okunuyor, Mehmetçik için dua ediliyor.

Artvin Merkez Camii’nde Barış Pınarı Harekatı için eller semaya açıldı

Barış Pınarı Harekatının zaferle sonuçlanması için Artvin Merkez Camii’nde sabah namazında Fetih Suresi okundu.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Erduran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, Artvin Müftüsü Hasan Güneş, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş, sabah namazından önce Mehmetçik için yapılan duaya âmin demek için Merkez Camii’nde buluştu.

Sabah namazından önce Fetih Suresi okundu. Namaz ve tesbihattan sonra konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, böyle zamanlarda neden Fetih Suresi okunduğunu, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden örnekler vererek anlattı.

Müftü Güneş’in konuşmasının ardından Barış Pınarı Harekatının zaferle neticelenmesi için dua edildi.

Elazığ’da Barış Pınarı Harekatı için Fetih Suresi okundu, dualar edildi

İzzetpaşa Camii'nde Barış Pınarı Harekatı ve kahraman Mehmetçik için düzenlenen dua programına Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ, STK temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Elazığ'da tüm camilerde harekat boyunca sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunmaya devam edileceğini söyledi.

Kayseri’de eller Mehmetçik için semaya kalktı

Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için Kayseri İl Müftülüğünce sabah namazında Camii Kebir’de Fetih Suresi okundu,  zafer duası yapıldı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Ülkemizin güvenliği ve toplumumuzun huzuru için önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla, şimdi de Barış Pınarı Harekatıyla ordumuz sınır ötesindeki terör yuvalarına karşı bir mücadele başlatmış bulunmaktadır. Bizler ülke ve millet olarak, bu barış harekatını gerçekleştiren yöneticilerimizin, ordularımızın, askerlerimizin ve polislerimizin yanında olduğumuzu bilmek ve hissettirmek, onlara manevi güç ve destek vermek için camilerimizde toplanıyoruz. Özellikle duaların kabul olduğu şu sabah namazı ve kuşluk vaktinde bir araya gelerek, ordumuzun muzafferiyeti için dua edeceğiz.” dedi.

Camii Kebir’de düzenlenen programa Vali Şehmus Günaydın, İl Müftü yardımcıları, daire amirleri, STK temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Siirt’teki bütün camilerde Fetih Suresi okundu

Siirt’te sabah namazında tüm camilerde Fetih Suresi okundu, Barış Pınarı Harekatının zaferle sonuçlanması için hep birlikte dua edildi.

Tarihi Ulu Camii’de sabah namazını kıldıran Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, namazın ardından şöyle dua etti:

“Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman ordumuzun, güvenlik güçlerimizin harekâtını hayırlı eyle, şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah’ım.”

Editör: Mehmet Çalışkan