Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Dr. Ekrem Keleş başkanlığında 2019 sadaka-i fıtır miktarını belirlemek üzere toplandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, 2019 fıtır sadakası miktarının 23.00 Türk Lirası olmasına karar verildi.

Din İşleri Yüksek Kurulunda yapılan toplantıda, fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olduğu dikkate alındı.

Mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak, 2019 Ramazan ayının başlangıcından 2020 Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede fitre miktarının 23.00 Türk Lirası olmasına karar verildi.

Din İşleri Yüksek Kurulunca yapılan açıklamada, fitre miktarı belirlenirken hadis-i şerifler, sosyo-ekonomik şartlar ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacının dikkate alındığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada; belirlenen miktarın “asgari miktar” olduğu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmadığı ve herkesin kendi hayat standardına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesinin uygun olacağı vurgulandı.

Editör: Mehmet Çalışkan