Diyanet İşleri Başkanlığınca Mekke’de “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklarda bulunan hacı adayları ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri katıldı.

Program, İstiklal Marşı’nın ardından, Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Ahmet Demir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Cavit Yıldız’ın açış ve selamlama konuşmasının ardından, 15 Temmuz hain darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca kutsal topraklarda görevlendirilen imam hatiplerin ilahi ve kasideler seslendirdiği programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ile Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosu Akif Menevşi birer konuşma yaptılar.

Hac vazifesini yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklarda bulunan şehit yakınları ve gazilere Türk bayrağı takdim edilmesinin ardından, 15 Temmuz Gazisi Arif Bostancı da kısa bir konuşma yaptı.

Mekke’de gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı”, Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan