Diyanet İşleri Başkanlığı ailenin korunması, güçlendirilmesi ve şiddetin önlenmesi amacıyla etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması adına yaptığı çalışmalara devam ediyor.

Bu kapsamda Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" projesi kapsamında 2023 yılı farkındalık çalışmaları 14 ilde gerçekleştirildi.

aile-farkındalığı-bölgesel-haber-33

2021 yılından bu yana bölgesel çalışmaların sürdüğü proje ile bu yıl Afyonkarahisar, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Isparta, Kütahya, Niğde, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Yozgat ve Van il müftülükleri ev sahipliğinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

aile-farkındalığı-bölgesel-haber-11

Etkinliklerde Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanları ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri uzmanları panel, konferans, vaaz, yerel radyo ve televizyon programları ile iş yeri, fabrika ve kahvehane sohbetleriyle vatandaşlarla buluştu.

aile-farkındalığı-bölgesel-haber-55

Gerçekleştirilen etkinliklerde Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerden referanslarla şiddetin dinde yeri olmadığı vurgulanarak toplumda ailenin önemi anlatıldı.

aile-farkındalığı-bölgesel-haber-22

2021 yılında uygulamaya başlanan proje çerçevesinde yapılan etkinliklere 2024 yılında da devam edileceği bildirildi.

Editör: Ömer Ceylan