Karaman İl Müftülüğü, “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Diyanet Genç gönüllüleri, Türkiye Diyanet Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) iş birliğinde düzenlenen "Gençlik ve Gönüllülük Kampı"na katılmak üzere Mersin’e uğurladı.

Mersin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı'nda düzenlenecek olan Yaz Kampı'na Karaman’dan katılacak 12-14 yaş aralığındaki 80 öğrenci için uğurlama töreni düzenlendi.

Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet Çavaş Kur'an Kursu önündeki uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, "Şüphesiz gençlerin yaşadıkları topluma ve insanlığa katkı sağlayan, mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri, onlarla nitelikli zaman geçirilmesine, hayatın içinde doğal bir öğrenme süreci oluşturulmasına bağlıdır. Bu nedenle Başkanlığımız, milletimizin gelecekteki teminatı olan siz gençler için çeşitli programlar düzenlemektedir. Yaz Kampı programı da bunlardan biridir. Fiziksel egzersizler, oyun ile macera deneyimlerine katılma imkanının yanında maneviyat istasyonlarında güzel ahlaki vasıflar ve erdemli davranış kuralları öğrenerek insanlarla iyi ilişkiler kurabilme, kendini geliştirme becerisi kazanma gibi eğlenceli öğrenme etkinliklerine diğer illerden gelen gençlerle birlikte katılacaksınız. İlimizi temsilen siz gençleri yolcu ediyoruz, yolunuz açık olsun." dedi. 

Aralarında hafızlık eğitimine devam eden gençlerin de bulunduğu grup, Kur'an Kursu Öğreticisi Halil Yeşildal rehberliğinde yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan