Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi.

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen kamplara gençler yoğun ilgi gösterdi.

Adana

Çukurova İlçe Müftülüğüne bağlı Mehmet Ali Baytan Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nda erkek öğrencilere; Hacı Hüseyin Bilen Kız Kur'an Kursu'nda ise kız öğrenciler için "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi.

Adana Gençlik Kampı 11

‌Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı'nı ziyaret ederek gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi bizim en öncelikli vazifemizdir. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın riyasetinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Adanamızda da düzenlenen bu kampa fedakarlık göstererek katılım sağlayan bütün öğrencilerimize, ailelerine, kampta emeği geçen hocalarımıza ve çalışanlarımıza, maddî manevî destek veren hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Adana Gençlik Kampı 22

Üç gün süren kampta sportif ve sosyal etkinlikler, maneviyat istasyonu, kitap okuma, seminerler, şiir, tiyatro, sinema, musiki gibi faaliyetler yapıldı.

Adıyaman

Adıyaman Müftülüğü Gençlik Koordinatürlüğü organizesinde Dar’ul Erkam Kur'an Kursu’nda 3 gün yatılı olarak devam eden kampta, din görevlilerinin rehberliğinde milli ve manevi değerlerin işlenmesinin yanı sıra sosyal, kültürel etkinlikler ve sportif faaliyetler de yer aldı.

Adıyaman Sincik 22

Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, ara dönem kampına katılan tüm öğrencilere katılım belgesi takdim ederken kampa çocuklarını gönderen ve kendilerine güvenen ailelere ayrıca teşekkür ettiğini ve bu kamplarda çocuklara her şeyden önce, iyi insan, iyi bir müslüman ve iyi bir vatandaş olma bilincini kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Adıyaman Sincik 33

Öte yandan Gerger ve Sincik ilçe müftülüklerinde camilerde ara dönem kamplarına devam eden öğrencilere Gerger İlçe Müftüsü Adem Bozkurt ve Sincik İlçe Müftüsü Mustafa Açıkgöz tarafından katılım belgeleri verildi.

Adıyaman Sincik 11

Ardahan

Ardahan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" tamamlandı.

Ardahan Gençlik Kampı 11

Serhat Ulu Camii Gençlik Merkezinde düzenlenen kampta milli ve manevi değerler eğitimi, sosyal etkinlikler, oyunlar, kitap okuma ve sohbet halkaları gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

Ardahan Gençlik Kampı 22

Öğrenciler için düzenlenen kapanış programına katılan İl Müftüsü Adem Karadeniz, kampa katılan öğrencilere  hediyelerini vererek tavsiyelerde bulundu.

Ardahan Gençlik Kampı 44

İl Müftüsü Karadeniz, "Kamp süresince geçirdiğiniz bu üç günü dolu dolu yaşayarak buradan güzel şeyler öğrenerek ayrıldığınızı umut ediyor ve sizleri kampa gönderen ailelerinize teşekkür ediyorum." dedi.

Ardahan Gençlik Kampı 33

Düzce

Düzce İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Şehit Kemal Işıldak Mahallesi Konuralp Kız Kur’an Kursunda organize edilen "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" kapanış programında gençler 1 saatte öğrendikleri 40 hadisi işaret dil ile anlattı.

Düzce Gençlik Kampı 22

Kurs Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda gençler Düzce İl Engelli Koordinatörü Meleknur Topal’ın 1 saatlik dersinde öğrendikleri 40 hadisi izleyicilere işaret dil ile anlatıp, kamp süresince aldıkları eğitimleri sundu.

Seyircilerin ilgiyle izlediği işaret dili ile ilgili hadisleri yapan öğrenciler böyle bir etkinliğin yapılmasından son derece memnun kaldıklarını, hem Peygamber Efendimizin 40 hadisini ezberlediklerini hem de engelli kardeşlerini çok iyi anladıklarını söylediler.

Düzce Gençlik Kampı 11

İşaret dili eğitimin yanında öğrencilerin dini musiki, film tahlili atölyesi, geleceğin inşasında gençliğin rolü, kafama takılanlar, adab-ı muaşeret, mutfak atölyesi, namaz okulu, Kudüs Bizim Neyimiz Olur konulu etkinlikler gerçekleştirdi.

Programa İl Müftüsü Osman Aydın, Başkanlık Müftüsü Selami Emen, İl Müftü Yardımcıları Hasan İzmirli, Derya Topalcık ve öğrencilerin velileri katıldı.

Programın sonunda Müftü Aydın duygularını velilerle ve öğrencilerle paylaşarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sakarya

Sakarya Ferizli ve Sapanca müftülüklerince "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi.

Ferizli Gençlik Kampı 11

Arifiye İlçesi Gençlik Kampında gençlerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün gayemiz ahlak ve maneviyatı esas alan hayırlı bir gençlik yetiştirmektir. İnsanlara örnek olacak davranışlar sergileyen, bir arada yaşamanın gereklerine uyan, arkadaşlık ilişkilerine saygı duyan, maneviyata bağlı olarak yaşamaya gayret gösteren, kötülüğe götürecek davranışlardan uzak duran bir hayat yaşamayı ve bu kamp döneminde sizler için gayret eden hocalarınızı dinleyerek istifade edin." dedi.

Ferizli Gençlik Kampı 22

Kampta rehber hocalar eşliğinde yarışmalar, çeşitli etkinlikler; kitap okuma, sohbet ve dua programları icra edildi.

Öte yandan Sapanca Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Sapanca Diyanet Gençlik Merkezinde üç gün süren kampa  25 genç katıldı.

Sapanca Kamp 11

Gençlik Koordinatörü Recep Kayış, "Sapancalı gençler ile beraber verimli üç gün geçirdik. Çeşitli etkinlikler yaptık gençlerimize yönelik ödüllü yarışmalar düzenledik. Bu tür etkinlikleri  bundan sonraki süreçte de yapmaya gayret edeceğiz." dedi.

Kocaeli

"Gençliğe Değer" temasıyla, Kocaeli Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Aytepe Diriliş Kampında erkek ve kız öğrencilere yönelik yapılan iki ayrı kampa 300 erkek ve 200 kız öğrenci katıldı.

Kocaeli 22

Kampda değerler eğitimi,  bilgi yarışması, el sanatları, kişisel gelişim eğitimleri,  kitap okuma, mangala, sokak oyunları, sportif turnuvalar, ilahiler,  bilim tarihi vb. belgesel gösterimi, ok atma, langırt,  adab-ı muaşeret, sahabe örnekliğinde gençliğin rolu, izcilik tanıtımı ve aksiyon sohbetleri yapıldı.

Kampda gençleri ziyaret eden Başkanlık Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Mikail Özkan ve İl Gençlik Koordinatörü Halil Fıngaloğlu gençlerle hasbihal etti.

Kocaeli 11

Kamp sonunda gerçekleştirilen kapanış programında gençlere katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan