Diyanet Akademisi Başkanlığı merkezlerinde "1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

Akademi Merkezlerinde 8 aydır eğitimlere devam ederek başarılı olan aday din görevlileri, belge alarak görevlerine başladı.

Ankara

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Programı katılan din görevlileri için "Mezuniyet Töreni" gerçekleştirildi.

Ankara Ihtisas Mezuniyet 11

Din görevlilerinin mezuniyet sevincine ortak olan Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, aday din görevlilerine görevleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlarda hatırlatmalarda bulundu.

Ankara Ihtisas Mezuniyet 22

Aday Din Görevlileri Musiki Korosunun ilahi dinletisi ve Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Dr. Medet Coşkun'un duası sonrası kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Ordu

Ordu Dini İhtisas Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 87 kadın kursiyer mezuniyet sevinci yaşadı.

Ordu Ihtisas Mezuniyet 11

Mezuniyet Töreni'nde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, "Herkesin bir hayali olabilir ama hayaline insanlığı dahil edenler büyük insanlardı.Biz bu çağın insanını, bu şehrin insanını bu ülkenin çocuklarını fıtratıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Özüyle, kalbiyle, inancıyla, medeniyetiyle buluşturmaya çalışıyoruz. Peygamberimizin güzel ahlakı ile tanıştırmaya çalışıyoruz. Biz bu çağın insanını cennete kavuşturmaya çalışıyoruz. Hayata değer katan, yer yüzünden cennete giden yolun yolcusu olan çocuklar yetişecek nihai hedefimiz de bu olacaktır." dedi.

Ordu Ihtisas Mezuniyet 22

Törende Ordu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şükrü Dinlek ve İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek de birer konuşma yaparak kursiyerleri tebrik etti.

Kayseri

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde akademi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 57 İmam Hatip ve 29 kadın Kur'an Kursu Öğreticisi törenle mezun oldu.

Kayseri Mezuniyet Töreni 11

Eğitim süreci hakkında bilgi veren Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan"Diyanet İşleri Başkanlığı, İmam Hatip, Kur'an kursu öğreticilerini ve müezzin kayyumları belli bir yapılanma doğrultusunda istihdam etme yoluna gitmiştir. Diyanet Akademisi kanununa bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığın da din görevlisi olarak hizmet etmek isteyen kardeşlerimiz belli kriterleri tamamladıktan ve belli sınavları geçtikten sonra artık aday din görevlisi hakkını elde etmiş oluyorlar." dedi.

Kayseri Mezuniyet Töreni 33

Din görevlilerine "Meslek adamı olmayın dava adamı olun" tavsiyesinde bulunan Kabdan, "Siz sadece ezan okuyan namaz kıldıran değil o köyün o mahallenin imamı, önderi olmalısınız. Böyle olacağınıza inancım tam. Cenabıhak yolunuzu açık eylesin." ifadelerini kullandı.

Akademi kursiyerleri adına konuşan Cihan Salman ise "Peygamberi bir ahlakla temsil makamında din görevliliğinin zorluklarının da sorumluluklarının da farkındayız. Bu manada devletimize ve milletimize Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde hizmet etmek için heyecan duymaktayız." dedi.

Kayseri Mezuniyet Töreni 22

Programda Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişi Murat Alkan ve İl Müftüsü Yusuf Akkuş da birer konuşma yaparak din görevlilerine tavsiyelerde bulundu.

Program kursiyerlerinin musiki dinletisi, Emekli Kayseri Vaizi Mehmet Bektaş'ın duası ile sona erdi.

Manisa

Manisa Dini İhtisas Merkezi "I. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Programı" gerçekleştirildi.

Manisa Akademi 11

Programda Dini İhtisas Merkezi Müdürü İlker Çalışkan eğitim süreci hakkında bilgi vererek ilk dönem mezuniyet sevinci yaşadıklarını belirtti.

Manisa Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Harputlu ve İl Müftüsü Şükrü Kabukçu da din görevlilerinin sevincine ortak oldu.

Manisa Akademi 22

Program konuşmalar sonrası musiki dinletisiyle sona erdi.

Kastamonu

Kastamonu Dini İhtisas Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 146 kursiyer için tören düzenlendi.

Kastamonu Ihtisas 11

Dini İhtisas Merkezi Müdürümüz İsmail Hakkı Öğretici yaptığı konuşmada kursiyerlere hayatlarında başarılar diledi.

Sonrasında kursiyerlere hitap eden Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydın, Diyanet Akademisinin ve burada almış oldukları eğitimin öneminden bahsetti.

Tören aday din görevlilerinin ilahi dinletisi ve ilk üçe giren kursiyere hediye takdimi ile sona erdi.

Samsun

Samsun Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi'nde düzenlenen 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni ile 121 aday din görevlisi mesleğe başladı.

Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, yapmış olduğu açılış konuşmasında, eğitim sürecindeki başarıları ve birlikte geçirilen anıların değerini vurgulayarak din görevlilerine bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Samsun Mezuniyet 11

Sonrasında kürsüye gelen Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Diyanet Akademisi'nin uzun bekleyişin ardından hayata geçtiğini belirtti. Mezuniyetin, öğrencilere büyük bir avantaj sağladığını ve akademi diplomasının 2. bir formasyon niteliği taşıdığını ifade etti.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Irmaklı, Diyanet Akademisi eğitiminin diğerlerinden farklı ve ek bir formasyon sunduğunu vurgulayarak, bu eğitimin kalp, fıtrat ve medeniyetiyle gençlerin buluşmasını amaçladığını belirtti.

Samsun Mezuniyet 33

Mezun olan öğrencilere yönelik uyarılarda da bulunan Irmaklı, ilim kitabını kapatmanın büyük bir tehlike olduğunu, bu sebeble sürekli okuma alışkanlığı kazanmaları için günlük bir saatlik okuma alışkanlığının kendilerine uzun vadede bir çok fırsatlar yaratacağına dikkat çekti.

Kursiyerler adına konuşmaları gerçekleştiren Arif Akkan da, eğitim sürecinde edindikleri bilgilerle donanımlı bir şekilde göreve başlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Samsun Mezuniyet 22

Mezuniyet, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Rize

Diyanet Akademisi Başkanlığı Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden mezun olan 109 kursiyer için tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Dr. Seyit Badır, eğitim faaliyetleri hakkında bilgi vererek destek olan herkese teşekkür etti.

Rize Mezuniyet 33

1. Dönem Aday Din Görevlileri adına kürsüye gelen Süleyman Öz ise "Diyanet Akademisi sayesinde din görevlileri olarak artık alanımızda daha donanımlı bir şekilde göreve başlayabileceğiz. 8 aylık bir zaman zarfında başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere tefsir, hadis, ilmihal gibi temel İslami ilimlerden istifade etmek suretiyle mesleğimizin kapsamını daha geniş bir ilmi alana yayma imkanı bulduk. Aynı zamanda branşlarında yetkin hocalarımızdan ders okuma fırsatını elde ettiğimiz için Rabbimize hamd ediyoruz." dedi.

Rize Mezuniyet 11

Sonrasında kursiyerleri tebrik eden Başkanlık Müşaviri Mehmet Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı tarihçesine ve teşkilat yapısına değindi.

Mezuniyet töreni, aday din görevlilerimizden oluşan musiki korosunun ilahi dinletisi ardından mezun olan kursiyerlerimizden ilk üçe girenlere hediye takdimi ile sona erdi.

Rize Mezuniyet 22

Şanlıurfa

Şanlıurfa Dini ihtisas Merkezi'nde de aday din görevlileri mezuniyet coşkusu yaşadı.

ihtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay, "Mezuniyet programının sadece bir öğrencinin akademik başarısını değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimini de ön planda tutan bir yaklaşımın ürünü" olduğunu ifade etti.

Urfa Mezuniyet 22

Program din görevlilerinin sunumlarıyla sona erdi.

Urfa Mezuniyet 11

Van

Diyanet Akademisi Başkanlığı ile Van Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezince "1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

Tuşba ilçesine bağlı Çitören Mahallesi'ndeki merkezin konferans salonunda gerçekleştirilen programda, eğitimlerini tamamlayan 184 din görevlisine belgeleri verildi.

Van Mezuniyet 22

Programda konuşan Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, aday din görevlileri için yaklaşık 8 ay önce verilmeye başlanan eğitimlerin tamamlandığını söyledi.

Adayların görev yapmaya hazır olduğunu belirten Kaan, gururlu ve sevinçli bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan din görevlilerine başarı dileyen Kaan, "Kanunumuz 16 Mart 2022'de Meclisten ret oyu almadan geçti. Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde kurulan akademimize 5 daire başkanlığı teşekkül ettirdik. Yönetmeliklerimizi çıkardık. Aday din görevlileri olan müezzin, kayyım, imam hatip, Kur'an-ı Kerim kursu öğreticilerimizin eğitimlerini vermek üzere 4 farklı program hazırladık. Eğitimleri 5 Haziran 2023'te vermeye başladık. Bugün de meyvelerini alıyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Aldığınız ilmi, irfanı özgüvenle görev yapacağınız yerlerde anlatacaksınız. Okumayı, araştırmayı ve kendinizi geliştirmeyi asla bırakmayın." diye konuştu.

Van Mezuniyet 11

İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ise "Din görevlilerimizin cübbeleri bembeyaz. Bu beyazlığın ömrünüzün sonuna kadar devam etmesini diliyorum. Asla leke kabul etmez bir libasa sahipsiniz. Bu libasınız mesleki ruhunuzu da yansıtır. Tertemiz olarak giydiğiniz cübbelerinizin ve meslek ruhunuzun kirlenmemesi için hayatınızın sonuna kadar gayret gösterin. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan arkadaşlarımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Van Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkez Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç da 184 aday din görevlisi için tören düzenlediklerini ifade etti.

Program, eğitimlerini başarıyla tamamlayan din görevlilerine belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Yozgat

Diyanet Akademisi Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 203 kursiyer için "Mezuniyet Programı" düzenlendi.

Yozgat Mezuniyet 11

Kursiyerlerin sevincine ortak olan Vali Mehmet Ali Özkan, Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Günbey, Diyanet Akademi Daire Başkanı Osman Alpaslan ve İl Müftüsü Ali Gülden, birer konuşma yaparak din görevlilerine tavsiyelerde bulundu.

Yozgat Mezuniyet 33

Program yapılan dua ve belge takdimiyle sona erdi.

Yozgat Mezuniyet 22

Editör: Ömer Ceylan