Şanlıurfa’da son yıllarda uyuşturucu bağımlılığında gözle görülür bir şekilde artış görüldüğü tespit edildi. Özellikle Emniyet güçlerinin zehir tacirlerine düzenlediği operasyonlar da her geçen artıyor.

Kentin en önemli sorunlarının başında gelen uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili kollar sıvandı. İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) işbirliğinde ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenleniyor.

Başta kırsal olmak üzere kentin her bir köşesinde bulunan okullarda seminerlerle öğrencilere farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Okullarda düzenlenen uygulamalı seminerlerle öğrenciler bilinçlendiriliyor.

Urfa Bağımlılık 22

Bu anlamda Mahmut İkbal Büyükkırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde seminer düzenlendi. Seminere İl Müftüsü Ramazan Tolan, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE üyesi Eğitimci Muharrem Çelik ile öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, bağımlılığın yol açtığı hasarlara dikkat çekerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Müftü Tolan, arkadaş ortamının çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Urfa Bağımlılık 33

Eğitimci Muharrem Çelik, uygulamalı seminerle öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler, verilen örneklerle bağımlılıkla mücadelede önemli bilgiler elde etti.

Seminere katılan öğrenciler de bağımlılıkla ilgili bir çok farklı konuları öğrendiklerini ifade ederek, düzenlenen seminerlerin çok faydalı olduğunu belirttiler.

Editör: Ömer Ceylan