Diyanet İşleri Başkanlığı, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla ülke genelinde birçok etkinliğe imza atacak.

12 ilde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla konferans, panel, sohbet, vaaz ve ziyaretler gerçekleştirilecek.

panel (3)

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Dairesince yürütülen "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması Projesi" kapsamında ülke genelinde okutulacak, "Merhamet Toplumu" başlıklı hutbeyle, Allah’ın "Rahman" isminin tecellisi olan merhametin kalp inceliği, gönül yumuşaklığı ve can taşıyan her bir varlığa muhabbet nazarıyla bakmak olduğu vurgulanacak.

panel (5)

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan görevlendirilen uzman personeller ve il müftüleri; Balıkesir, Batman, Denizli, Gaziantep, Kars, Kırşehir, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Sivas ve Zonguldak’ta panel, konferans gibi çeşitli etkinliklere katılacak.

24 Kasımda başlayan ve 3 gün devam edecek etkinlikler kapsamında düzenlenen panel ve konferanslarda konuşmacılar, kadına yönelik şiddetle mücadelede dini referansları anlatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri yönetici ve uzmanları ise kadına yönelik şiddetin boyutu, bireysel etkileri ve kamu hizmetlerine ilişkin bilgileri paylaşacak.

panel (1)

Panel ve konferansların yanı sıra kahvehane sohbetleri, fabrika/işyeri ziyaretleri ve Cuma vaazlarından oluşan faaliyetler de proje kapsamında gerçekleştirilecek.

Ayrıca 81 il müftülüğünün sosyal medya hesaplarından da “Öfke Kontrolü” başlıklı çevrim içi konferanslar verilecek.

panel (4)

Aile ve Dini Rehberlik Dairesi, önceki yıl da aynı proje kapsamında 14 büyükşehirde etkinlikler yapmıştı.