Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasının maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamayan bölgelerinde "Bir Damla Hayat" projesi gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Kayseri Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından Doğu Afrika Uganda'da su kuyusu açıldı.

Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Garnizon Köşk Kışlası Camii İmam Hatibi Ramazan Uyar'a müracaat eden hayırseverlerin bağışları ile Başkent Kampala'ya 120 km mesafedeki bir köyde bulunan Medine Camii’nde yapımına başlanan su kuyusu tamamlanarak hizmete açıldı.

melikgazi-su-kuyusu-22

Konu hakkında bilgi veren Melikgazi Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, "Dünyamızda yaşam için en temel ihtiyaçların başında gelen enerji ve su artık önemli mücadele alanları haline dönüştü. Bazı toplumlar ne yazık ki birtakım nedenlerle sahip oldukları kaynakları kullanamaz hale geldiler. Bunlardan bir tanesi de su dur. Dünyanın muhtelif yerlerinde en temel ihtiyaç olan suya ulaşma ve onu kullanma noktasında ciddi mahrumiyetler yaşanmaktadır. Bu sebeple bizler de Melikgazi Müftülüğü olarak özellikle yurt dışında yaptığımız faaliyetlerle farkındalık oluşturarak milletimizin sevgi, şefkat ve yardım elinin mazlumlara ulaşmasında aracılık etmekteyiz. Melikgazi Müftülüğü ve TDV Melikgazi Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz tüm dini ve hayri hizmetler her kademedeki personelimizin özverisi ve hayırsever  vatandaşlarımızın destekleriyle hayat bulmaktadır. Takvada ve hayırda yarışan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.