Lyon DİTİB Merkezi “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle DİTİB derneklerine ve camilere katkıda bulunan 172 hayırsever için “Vefa” programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını Lyon DİTİB Başkan Vekili Fuat Meriç gerçekleştirdi.

Lyon Din Hizmetleri Ataşesi Bahtiyar Kargıoğlu Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek, “Fransa’da derneklerimiz ve camilerimiz iç içe olduğu için derneğe hizmet etmek ile camiye hizmet etmek aynı manayı taşıyor. Bundan dolayı bizler, derneklerimiz ve din görevlilerimiz vasıtası ile emektarlarımızı tespit ettik. Aslında her bir vatandaşımız vefakardır, her vatandaşımızın camilerde ve derneklerde bir katkısı var.” dedi.

Salgın nedeniyle herkesi davet edemediklerini belirten Ataşe Kargıoğlu, “Geldiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneklerimizden ricamız, kendi bölgelerinde de benzer programlar tertip ederek vefakar ve emektar vatandaşlarımızı onurlandırarak aramızda olan bağları güçlendirmeleridir. Bugün burada bizlerle olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Ardından kürsüye davet edilen Paris Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş, “Bugün bu güzide insanlarla birlikte olmaktan onur duydum. Dünyanın her tarafında olduğu gibi Fransa’da da Lyon’da da insanımızın emeği, gayreti takdire şayandır. Malum olduğu üzere, camilere yapılan hizmetler sadaka-i cariye türündendir. Yaklaşık elli yıl önce ellerinde tahta bir bavulla gelen fedakar insanımızın yaptığı yüz ağartacak cinsten mekanları görmek bizleri son derece memnun etmiştir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Program, yemek ikramı ve belge takdiminin ardından sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan