İsviçre’nin Schaffhausen Kantonunda yenisi yapılmak üzere geçtiğimiz ay içerisinde yıkılan Aksa Camii’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine İsviçre Türk Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Dalkıran, Müşavir Vekili Muhammet İnam, Schaffhausen’de bulunan Müslüman sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Türk, Arnavut, Makedon ve Kosovalı birçok Müslüman katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Din Görevlisi İbrahim Keskinsoy ve Dernek Başkanı İbrahim Erdoğan selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra söz alan İsviçre Türk Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Dalkıran yaptığı konuşmada: “Geçmişten aldığımız mirası daha ileriye taşıma adına tarihe not düşecek bir günün içerisindeyiz. Gelecek yıllarda; burada namaz kılacak, dua edecek, dinini ve diyanetini öğrenecek nesillerin yetişmesi için bu eseri hayata kazandırmak adına buradayız. Biz Allah rızası için, sırf birileri İslam’ı tanısın, İslam’dan nasiplensin, Müslümanların güzel ahlakını görsün diye bugün burada beraberiz.” ifadelerini kullandı.

Müşavir Vekili Muhammet İnam’ın yaptığı duanın ardından temel atma gerçekleştirildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan