Frankfurt Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinde faaliyet gösteren Rüsselsheim Ayasofya Camii, Bischofsheim Yunus Emre Camii, Mörfelden Mimar Sinan Camii ve  Atib Darmstad Camii’nde yapılan konferanslara başta gençler olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Ditib Rüsselsheim Derneğinin öncülüğünde yapılan beş ayrı programa Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Irmaklı ve Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım katıldı.

Irmaklı yapmış olduğu konuşmalarında; Hz. Peygamberin ufkunda gençlerin dünyayı ve insanlığı anlaması gerektiğini, Nebevi bir metot ile gençlere yaklaşarak, gençlerle dost olmanın, hayatı paylaşmanın, yetki ve sorumluluk ile onları geleceğe hazırlamanın gayreti içinde olunması gerektiğini, gençlerin toplum için büyük bir enerji kaynağı olduğunu vurguladı.

Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım ise “Gençlerimizin dünya ve ahiret huzuru için yapacağımız en büyük iyilik, gençlerimizi inanç ve medeniyet değerleriyle buluşturmaktır.”  ifadelerini kullandı.

Programlarda “Hz. Peygamber (s.a.s.) ve Gençlik” konulu konuşmaların yanı sıra, Kur’an-ı Kerim tilavetleri sunuldu, ilahi ve kasideler okundu.


 

Editör: Mehmet Çalışkan