DİTİB Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Muhasebe Bilgilendirme ve İstişare“ konulu hizmet içi eğitim semineri Dahlem DİTİB Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Eyalet ve bölge birliklerinin muhasebeden sorumlu yönetim kurulu üyelerinin iştirak ettiği seminere; DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürü Sami Sipahi ile birim personeli katıldı.

Seminer, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından DİTİB Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürü Sami Sipahi’nin selamlama konuşmasıyla başladı.

Muhasebenin önemine işaret eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, kurum olarak bu hususta bugüne kadar iyi bir performans sergilendiğini, üyelerin ve din hizmeti sunulan Müslümanların teşkilata teveccühünün arttığını dile getirdi. Derneklere özel hazırlanan muhasebe programı ile muhasebe işlemlerinin daha kolaylaşacağını belirten Türkmen, muhasebe programına katkı sunmuş olan herkese teşekkür etti.

DİTİB Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy, ‘DİTİB ve Gelecek Tasavvuru’ konulu yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Seminerin önemine dikkat çeken DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral da, derneklerin iş ve işlemleri, derneklerin işleyişiyle ilgili çeşitli bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelindiğini söyledi.

İki gün süren hizmet içi eğitim seminerinde; dernek muhasebesi, EasyFibu programı, Elster vergi beyanı, dernek muhasebesinde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri gibi ana başlıklar altında sunumlar yapılarak bilgiler verildi.

Seminer sonunda eyalet ve bölge birliklerinin muhasebeden sorumlu yönetim kurulu üyelerine katılım belgesi takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan