Program DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’in sabah namazını kıldırmasının akabinde aşrı şerif okuması ile başladı. Daha sonra tesbihat ve sabah zikri ile devam etti.

Cemaate hitap eden İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, camiye teşrif eden gençlere, çocuklarının ellerinden tutarak gelen anne-babalara, geleneklerin yaşamasında ve ihtiyaç duyulduğunda kendilerini feda eden birinci nesil büyüklere teşekkür etti. 

Yeni Zelanda’da ibadet hâlindeki Müslümanları hedef alan terör saldırısında hayatlarını kaybeden Müslümanlara rahmet ve Cenab-ı Hak böyle felaket ve musibetlerden bütün insanlığı korusun dileyerek sözlerine başlayan Eğin, “Müslüman ‘Cimrilik, kibir, kin ve nefret’ denen üç tehlikeli öğeden uzak durmalıdır.” dedi.

Eğin sohbetinde şunları söyledi: “İnsanoğlunu Cenab-ı Hak tertemiz pırıl pırıl ve bir kitap üzere yaratmıştır. Ama insanın neler yaptığını ve neler yapabileceğini Müslümanlar olarak mümin olarak çok net bir şekilde görebiliyoruz. Bütün kötülüklerin temizlenmesini sağlayacak tek şey vardır. O da sağlıklı imandır. Sağlıklı bir iman Allah tarafından reddedilmeyen imandır. Bir mümin iman ettim dediğinde artık o bir mümindir. Onun müminliğini hiç kimse geri döndüremez. Yani bir mümin iman ettim dediğinde onun dışında kalan diğer müminler mümin değilsin diyemez. Ama insanın imanını kaybetme tehlikesi hastalıklı bir imanının hastalıklı bir imana dönüşmesi her an mevcuttur. Genç kardeşlerimiz, hayat yolculuğunun başında. Dolaysıyla hem dünyalarını kazanmaları hem ahiretlerini kazanmaları bakımından dikkat etmeleri gereken hususların başında öncelikle dinde samimi olmalıyız. Yani tutarlı olmalıyız. Sözümüzle yapıp ettiklerimiz, içimizle dışımız her şeyimiz tutarlı olmalı. Orta yolu izlemeye çalışmalıyız, aşırılıklardan kaçmalıyız. Okul, iş hayatımızda mutlaka disiplinli olmalıyız, vakti çok iyi değerlendirmeliyiz.“ dedi.

Ayet ve hadisler ışığında ve sahabilerin örnek hayatlarından kesitlerle konuşmasını sürdüren Eğin’in sohbeti, aralarında çocukların ve gençlerin de olduğu cemaat tarafından ilgiyle dinlendi.

İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin konuşmasının akabinde dua ile program sona erdi.

Özellikle de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sabah namazı buluşması sıcak çorba ikramı ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan