Almanya Frankfurt–Hessen Eyaleti Kassel ve çevresinde faaliyet gösteren cami cemiyetleri dernek yöneticileri ve din görevlileri arasında futbol turnuvası düzenlendi.

On altı İslami kuruluşun cemiyet yöneticileri ile din görevlileri arasında ilk kez düzenlenen futbol turnuvası kardeşlik havasında geçti.

Mattenberg şehrinde düzenlenen cemiyetler arası futbol turnuvasında heyecanlı anlar yaşandı. Turnuva sonrası Mattenberg DİTİB Mevlana Camii’nde ikramda bulunuldu. Cemiyetlerin katılımıyla Kassel’de düzenlenecek Mevlid-i Nebi programlarıyla ilgili de istişareler yapıldı.

Borken DİTİB Akşemsettin Camii İmam Hatibi Mustafa Köse, cemiyetler arası kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve pekiştirmek ve sporun insan sağlığına etkisinden faydalanmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Köse: “Kassel ve çevresinde faaliyet gösteren dini cemiyetlerin birliktelikleri, cemiyetlerin yönetici ve din görevlileri arasında dostluk maçı ile taçlandırıldı.” ifadelerini kullandı. 

Turnuvanın cemiyetler arasında her ay düzenleneceğini belirten Köse, bu birlikteliğin Kassel ve çevresinde faaliyet gösteren 16 derneğin 25 Kasım tarihinde gerçekleştireceği Mevlid-i Nebi programı ile de devam edeceğini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan