Fransa Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına, güvenlik güçlerine ve itfaiye personeline yönelik yardım kampanyası başlattı.

Yeni tip koronavirüsle mücadeleye destek amacıyla Fransa DİTİB cami dernekleri, gönüllülerle birlikte oluşturdukları yardım masası ile sağlık çalışanları başta olmak üzere güvenlik güçlerine ve itfaiye personeline destek oluyor.

Yardım kampanyasına destek veren dernek gönüllüleri, maske ve önlük dikip ücretsiz dağıtıyor.

Fransa DİTİB dernekleri ile Fransa'da görev yapan din görevlileri ve dernek yönetimi, bu hizmetlerin yanı sıra vatandaşlara da gıda ve ihtiyaç paketleri ulaştırıyor.

Destek yardım masası ile bir taraftan evinden çıkamayan yaşlı, engelli ve kimsesizlerin ihtiyaçları karşılanırken diğer yandan karantinada bulunan Müslüman vatandaşlara telefonla ulaşılarak moral ve motivasyon desteği veriliyor.

Fransa DİTİB Başkanı Dr. Mustafa Can; "Yapılan bu yardımlardan gurur duyuyoruz. Bu salgını atlattıktan sonra da erdemli insanlık temelinde ve daha güzel bir gelecekte bir arada yaşayacağımız günlerin gelmesi için dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan