Ortak bir aşı günü koordine etmek amacıyla yapılan ziyarette Belediye Başkanı König ile şehir aşılama merkezi koordinasyon uzmanları, DİTİB yöneticileriyle bir araya geldi.

Eyüp Sultan Camii’ni gezen Belediye Başkanı König, daha sonra konferans salonunda, Nürnberg Aşılama Merkezi uzmanları ile birlikte aşı organizasyonu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği Başkanı ve Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Aslan, din görevlisi Süleyman Soyal, Türk İnsiyatif Nürnberg (TIN) Sözcüsü İsmail Akpınar, Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu, Nürnberg Aşılama Merkezi uzmanları Dr. Ulrike Goeken-Haidl ve Peter Brandmann ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Bavyera Başbakanı Markus Söder’in (CSU) camilerde aşı yapılabilmesi çağrısı üzerine harekete geçen Belediye Başkanı König, aşının camilerde de uygulamaya geçilmesi için gerekli çalışmaların hemen başlatılacağını ve belediyenin mobil aşı yöntemiyle aşı uygulamasının geniş kitlelere yaymak istediklerini söyledi. König, “Korona salgınıyla etkili ve hızlı bir şekilde mücadele etmek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

11 Haziran’da ilk aşı uygulaması başlayacak

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği Başkanı ve Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Aslan da toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Aşı yaptırmak isteyenler için 3 Haziran’da camide ‘Covid-19 Aşı Bilgilendirme Semineri‘ düzenlenecek. İlk aşı uygulaması 11 Haziran’da ikincisi ise 18 Haziran olmak üzere belediyenin mobil aşı yöntemiyle cami çevresindeki cemaatimize ve komşularımıza tek doz olarak Johnson&Johnson aşısın yapılacak” ifadelerini kullandı. Başkan Aslan, hem ziyaretleri hem de bu işbirliğimiz için Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan