Köln DİTİB Merkez Camii’nin ardından ikincisi Duisburg Merkez Camii’nde düzenlenen aşı kampanyasının ilk gününde 1200 kişi aşılandı.

Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde iki gün devam edecek aşı kampanyasında toplam 2400 kişiye tek doz "Johnson & Johnson" aşısı yapılacak.

Pandeminin ortaya çıktığı günden bu yana virüsün yayılmaması için her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Duisburg DİTİB Merkez Camii Başkanı Yusuf Aydın, camilerinde temizliğine ve hijyenine çok dikkat ettiklerini aktararak, şu ifadeleri kullandı: “Sosyal mesafeyi sağlama noktasında camide işaretleme yaptık. Cemaatimiz kendi seccadesiyle camiye gelmesini ve hijyen kurallarına dikkat etmesini istedik. Uygulamamız sıkıntısız devam ediyor”

Cami cemaatinin yanı sıra çevrede oturan Alman komşularından gelen talep üzerine Duisburg Belediyesi ve Aşı Koordinasyon Merkezi ile aşı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Aydın, "Bu konudaki talepleri yetkililere ilettik. Aşı temininin ardından organizasyonu gerçekleştirdik. Bu kampanyadan hem cami cemaati hem de Alman komşularımız memnun oldular. İlk gün aşı vurulamayanlara ikinci gün öncelik tanınacak. Gerçekten yoğun ilgi var ve herkes çok memnun” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan