Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı cemiyetler arasında düzenlenen "22. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması" sonuçlandı.

Yarışmanın Almanya finalinde 13 eyaletten gençler, bilgileriyle yarıştı.

Köln DİTİB Genel Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleşen yarışmanın Almanya finaline, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Eyalet Dini Danışma Kurulu başkanları, DİTİB Yönetim Kurulu üyeleri, din görevlileri, dernek yöneticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplamda 40 soru yöneltilen ve kıyasıya geçen yarışma sonucunda; Muhammed Talha Yenice, Zeyd Mirza Yaşar ve Yade Nur Akkaya'dan oluşan Köln bölgesi Almanya birincisi oldu.

Furkan Zahit Yemenli, Yasir Talha Dikmen ve Salih Ensar Sevme'nin yer aldığı Hamburg bölgesi ikinci, Yakup Ataç, Batuhan Sağlam ve Mehmet Emin Demir'den oluşan Essen bölgesi ise üçüncü oldu.

Sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yapan DİTİB Genel Başkanı Türkmen, "Gençlerimiz çok güzel hazırlanmışlar, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çünkü bu başarı kolay olmamıştır. Önce kendi derneklerinde, sonra bölgelerinde dereceye girerek finale kadar gelmişlerdir. Finale kadar gelebilmek demek zaten birinci olmak demektir. Önemli olan yarışmak değil bu güzel sahneyi, bu güzel atmosferi birlikte yaşamaktır. Bu güzelliklerin devamını diliyorum. Böyle evlat yetiştirdikleri için anne ve babaları, din görevlisi arkadaşlarımı, dernek yöneticilerimizi ve emeği geçen bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum." dedi.

"Topluma örnek insanlar olmalıyız"

Türkmen; "En büyük hedefimiz; eğitimli ve güzel ahlaklı nesiller yetiştirmek, topluma faydalı bireyler kazandırmaktır. Bilgi yüklü değil bilginin eyleme dönüştüğü gençler yetiştirmektir. Bu öğrendiğiniz bilgilerle daha yüksek hedefler belirlemenizi de arzu ediyoruz. Çalışırsanız çok şeyi başaracağınızı bu yarışmaya katılarak gösterdiniz. Bu sizden sonraki nesillere de örneklik bakımından çok anlamlıdır." diye konuştu.

"22. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması" Almanya finali, tüm yarışmacılara hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan