Vakıf tarafından açılan su kuyuları; 50 ila 500 metre derinliklerinde, güneş enerjisi ile çalışan, 10 ila 50 ton depolara sahip ve hayvanlarında su ihtiyacını karşılayabileceği şekilde inşa ediliyor. Bu özellikleriyle çeşmeler, uzun yıllar boyunca bölge halkının temiz içme suyu ihtiyacını karşılıyor.

Necip milletimizin yardım elini dünyanın dört bir tarafına ulaştıran, yeryüzünde iyiliği yeniden egemen kılmak için çalışmalar yürüten ve bunları yaparken de gönül köprüleri kuran Türkiye Diyanet Vakfı, Afrika başta olmak üzere kurak topraklarda açmış olduğu su kuyusu ve vakıf çeşmeleri ile suyun öneminin anlatıldığı “Yargaliga-Suya Giden Yol” isimli bir belgesel hazırladı. 

Bu belgesel ile suya kavuşarak hayatı değişen milyonlarca insanın yaşadıklarını, mutluluklarını ve heyecanını paylaşmak ve bu anlamda suyun insan hayatındaki önemine dikkat çekerek toplumsal bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

- Canlı yayın Diyanet Haber'de

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da online olarak katılacağı belgesel tanıtım toplantısı ve ilk gösterimi 29.12.2020 Salı (Bugün) 10:00’da diyanethaber.com.tr’den canlı olarak izlenebilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan