Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında meyradana gelen patlamada vefat eden 4 vatandaştan ikisi (Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik) Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kıldırdığı cenaze nmazının ardından dualarla ebediyete uğurlandı.

- Ölüm kaşla göz arasındadır

Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Enbiya Sûresi 35'inci ayetini okuyarak, "Genellikle tabutların üzerine örtülen örtülerde biraz önce okuduğum Ayet-i Kerime yer alır. 'Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.' İşte bu Ayet-i Kerime sadece cenazelerde hatırlanmamalı, her zaman hatırlanmalı. 'Ölüm kaşla göz arasındadır.' deriz ya. Esasında bizim ata sözlerimiz, aytelerden ve hadislerden süzülerek ortaya çıkmış sözlerdir. İşte kaşla göz arasında." dedi. 

- Zül Cela-i vel İkram olan Allah bakidir

Dünya hayatının fani ve imtihandan ibaret olduğunun altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dört kardeşimiz, dün elim bir kaza sonucu, patlama sonucu vefat ettiler. Allah kendilerine rahmet eylesin. Dünya imtihan dünyası. Adaletiyle meşhur Hazreti Ömer, evraklarına mühür olarak kullandığı o yüzüğüne bir söz yazmış, şöyle demiş, 'Ey Ömer! ölüm vaaz, vaiz olarak yeter.' ve onu sürekli görüp kendisine hatırlatması için yüzüğüne yazdırmış. İşte bende Hazreti Ömer'in bu sözünü tekrar ediyorum aklımızdan hiç çıkarmayalım diye. Ölüm en büyük vaizdir... Saatlerce vaizlerimizi dinlememizden birkere kendi kendimize 'Ölüm en büyük vaizdir, en büyük vaazdır, nasihattir.' diye kendi nefsimize bunu söylememiz daha etkili olur kıymetli kardeşlerim. O yüzden dünya fanidir, yaratılan her şey fanidir... Zül Cela-i vel İkram olan Allah bakidir. Zaten kabristanlıklara girdiğimizde bunu görürüz mezar taşlarında, 'Baki olan Allah'tır.' Bunun için aziz kardeşlerim, her an ölüme hazır olalım... Ne zaman geleceği belli olmaz... Mülk Sûresinde Rabbimiz buyuruyor ki, 'Allah ölümü de hayatı da bakalım hanginiz daha güzel işler yapıyorsunuz diye sizi imtihan etmek için yarattı.' Ne için dünyadayız? diye sorarsanız kendinize, cevabınız imtihan için dünyadayız olacak. Allah bu dünya imtihanını kazananlardan eylesin inşallah hepimizi. Dünya imtihanını kazanırsak işte ukbaya, ahirete Rabbimizin huzuruna çok güzel bir şekilde gitmiş oluruz. Şurada toplandığımız gibi o güneşin insanın beynini fokur fokur kaynattığı anda, hiç bir gölgenin bulunmadığı bir anda, Allah'ın arşının gölgesinin altında gölgelenecekler arasında hepimizi yazsın inşallah. Değerli kardeşlerim, Mü'minlerin Müminler üzerinde olan hakları vardır. Bu haklarından birisi birbirlerini iyilikle tezkiye etmeleri ve haklarını helal etmeleridir." ifadelerini kullandı.

Erbaş daha sonra patlamada vefat eden Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik için helallik istedi ve cenaze namazlarını kıldırdı. 

Cenaze namazına Çelik ve Tepeçınar ailelerinin yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım,siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan