Çalıştayda katılımcılar, Kudüs Bağlantılı Umre Turlarında sunulan hizmetlerin, nasıl daha da ileriye götürülüceği konusunda fikir beyan etti.

Kudüs bağlantılı umre organizasyonunda görev alacak personelin sorumluluklarının ele alındığı çalıştayda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı osman Tıraşçı, "Bu seyahat, sıradan bir seyahat değildir. Bu amaçla Kudüs yolcularının farklı dünyaları tanımalarına vesile olacağız. Kudüs bizim neyimiz olur, bizim için ne anlam ifade eder? Kudüs bizim, onurumuz, şiarımız, hafızamız, imtihanımız, dersimiz, duamız, ruhumuz, rüyamız hatta namusumuzdur. Mescid-i Aksa'ya uzak düşmemek temel gayemiz olmalı" dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise, "“Kudüs ziyareti yapacak olan vatandaşlarımızın Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini kazanmaları için elimizden geleni yapmaktayız. Orayı ziyaret edenlerin sorumluluğu ve güvenliği bizlerin omzundadır. Bu düşünce ile hareket etmek ve vatandaşlarımızı Kudüs konusunda aydınlatmak en temel hedeflerimiz arasındadır" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel ile Kudüs bağlantılı umre turlarında görev alan tecrübeli personel katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan