Korona virüsü tedbirleri kapsamında cemaatle ibadete ara verilmesinin ardından yarın Cuma namazıyla camiler cemaatlerine kavuşacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, fethin sembolü Fatih Camiinden irad edeceği hutbe, Diyanet TV ekranlarından ve Diyanet Haber'den canlı olarak yayınlanacak.

Salgın tedbirlerinin alınmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı da camilerde toplu ibadet edilmesi hususunda ara verilmesine karar vermişti. Aradan geçen 2,5 ayın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs'ta düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, camilerde öğle ve ikindi vakitleri ile cuma namazlarının cemaatle kılınacağı müjdesini vermişti.

Açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Cuma namazının kılınacağı cami avluları ve meydanlar belirlenmiş oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2,5 ay aradan sonra Fatih Camiinde kılınacak Cuma namazı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Yarın inşallah İstanbul'da Fatih Camiinde Cuma namazını kılacağız. Tabi 29 Mayıs İstanbul'un Fetih Günü. 29 Mayıs'ın sembolü de Fatih Sultan Mehmet'tir. Onun türbesinde aynı zamanda okunan hatimlerin de duasını yapacağız. Fetih, 'açılış', 'açış' demektir. Cemaatle namaza ve Cuma namazına ara verilmiş olan camilerimizin açılışıyla sanki bu ilk Cuma’yı Fatih Camiinin bahçesinde, avlusunda kılmanın daha uygun olacağı düşüncesiyle orada olacağız. Belki önümüzdeki, belki daha sonraki haftalarda Sultan Ahmet Camimizin avlusunda, meydanında Cuma namazı kılmayı planlıyoruz.”

Korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2,5 ay boyunca cemaatinden uzak kalan camiler, gün içinde münferit olarak ibadetlerini yerine getirmek isteyen az sayıda vatandaşa ev sahipliği yaptı. Diyanet TV, bu süreçte de cuma günleri yayınladığı hutbeler, sohbetler ve kandillerde yaptığı özel programlarla cami iklimini evlere taşıdı.

81 ilde cuma namazı kılınacak camiler için TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan