Almanya vatandaşı Saskia Michelle Müller, Almanya'daki Türk komşusu vesilesiyle İslam dini ile tanıştı.

Komşularının yaşantısı üzerine İslam'ı araştırmaya başlayan ve sonrasında Müslüman olmaya karar veren Müller, komşularını ziyaret etmek için geldiği Kayseri'de Müslüman oldu.

Müslüman olmak istediğini belirterek Kayseri Müftülüğüne başvuran Almanya vatandaşı Müller için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde İl Müftülüğünde gerçekleştirilen merasime komşuları ile birlikte katılan Müller, göz yaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Müller, "Zeynep" ismini aldı.

Müftü Güven, son yıllarda İslam'ı seçenlerin sayısında çok fazla artış olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

"Müslüman olunca, öncesinde hep bir yanının eksik olduğunu fark ettiğini" dile getiren Zeynep, Müslümanların yaşantısından etkilendiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Küçük yaştayken Müslüman komşumuza gittiğimde onların namaz kılmasından etkilendim. Çevresindeki Müslümanları da görünce onların yaşantılarından etkilendim. İslam'ı daha yakından tanıdıktan sonra bir rüya gördüm. Hoca ve bir cami gördüm. Camiye gidip ziyaret ettiğimi gördüm ve en çok da bundan etkilendim. Kendimi daha iyi hissetmeye başladım. İslam'ı tanıdıkça kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Burada ağlamamın sebebi de İl Müftüsünü görünce, rüyamda benim yanıma gelip beni camiye götüren hocanın gözümde canlanmasıydı. O yüzden duygulandım."

Törenin sonunda İl Müftüsü Güven, Zeynep'e "İhtida Belgesi" ile birlikte Kur'an-ı Kerim takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan