Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında 81 il müftülüğünce ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eş zamanlı olarak üniversite öğrencilerine yönelik "Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlendi. 

Düzenlenen yarışmada gençler, umre ödülü için ter döktü.  

Afyon

"Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"  kapsamında Afyon'da 449 üniversiteli genç, umre ödülü için yarıştı. 

Sınav sonrasında Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen programda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, yarışma sürecinde Müftülük olarak etkin bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Başkanlığımızın gençlik hizmetleri özellikle son yıllarda bir hayli ivme kazandı. Bu yıl ikincisi yapılan 'Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması', Başkanlığımızın gençlik faaliyetlerini gençlerimize tanıtmak için çok güzel bir vesile oldu. Başkanlığımız yarışma neticesinde birinci olan 1 erkek ve 1 kız öğrencimizi umre ile ödüllendirilecek. Müftülüğümüz de dereceye giren on kız ve on erkek öğrenciye para ödülü verecek." dedi. 


 

Artvin

"Hz. Peygamber (s.a.s) sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftası'na ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak" amacıyla gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması",  Artvin'de Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

 Yoğun katılımın olduğu yarışmada gençlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan "O’nun Gibi Yaşamak" adlı kitaptan 80 soru yöneltildi.

Amasya

Amasya’da İl Müftülüğü organizesinde gerçekleşen yarışma sınavı Merkez Alptekin Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Yarışma ile ilgili Diyanet Habere değerlendirmelerde bulunan Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı'mız gençlerimize yönelik çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Bu yarışma da bu etkinliklerden bir tanesidir. Amacımız Peygamberimizin (sav) hayatını gençlerin hayatına taşımaktır. Öğrencilerimiz Başkanlığımız tarafından hazırlanan “O’nun Gibi Yaşamak” kitabını okudular ve bu kitaptan hazırlanan sorulardan oluşan yarışma sınavında 80 dakika boyunca ter döktüler. Bu sınav neticesinde ilimizden erkekler ve bayanlar kategorisinde birinci gelen bir erkek ve bir bayan öğrencimiz umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Diğer dereceye girenlere de çeşitli ödüller ve hediyeler takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 

Denizli

Yarışmaya binin üzerinde öğrencinin başvurduğu Denizli'de ise sınav öncesi gençlere İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Al Erbaş'ın selamı ve başarı temennisi iletildi.

Yarışma hakkında Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Bu sınav sayesinde öğrencilerimiz Peygamber Efendimizi (s.a.s.) yakından tanıyarak bizlere rehberlik eden örnek hayatını öğrenme ve kendi hayatları ile buluşturma imkânı bulacak. Gelecek yıllarda yapılacak yeni aktivitelerle herkese ulaşmaya çalışılarak bu sınava katılımın yüksek olmasını sağlayacağız." dedi. 

Başkanlığın umre ödülünün yanı sıra Denizli Müftülüğünün, Denizli’den yarışmaya katılarak başarılı olan 30 öğrenciyi umreye göndereceği kaydedildi.

Kayseri 

Gençler tarafından yoğun ilgi gösterilen yarışma Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Yüzlerce genç umre ödülülünü kazanabilmek için 80 dakika boyunca ter döktü.


 

Hakkari

Yarışmanın yoğun ilgi gördüğü illerden biri de Hakkari oldu. Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"nda gençler, 7 Mart Cumartesi günü yazılı sınava tabi tutuldu.
İl Müftüsü Faruk Gürbüz başkanlığında gerçekleştirilen yarışma sınavında katılımcılara "O’nun Gibi Yaşamak" adlı kitaptan seksen soru soruldu.

Şırnak

Şırnaklı gençler ise Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleştirilen yarışma sınavında umre ödülü için yarıştı. 

İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada; "Şırnak İl Müftülüğü olarak bu yarışma sürecinde, üniversite öğrencilerimize nasıl destek olabiliriz düşüncesi ile öncelikle yarışma kitabını gençlerimize hediye ettik. Onları sürekli cesaretlendirerek yarışmaya katılmaları noktasında teşvikte bulunduk. Özellikle manevi rehberlerimiz ve gençlik koordinatörlerimiz öncülüğünde ders halkaları oluşturarak kitap kritikleri yaptık. Manevi rehberlerimiz KYK yurtlarında 'O'nun Gibi Yaşamak' adlı kitabımızın özetini öğrenciler ile beraber çıkarıp örnek sorular üzerinde çalışarak öğrencilerimize destek oldu." ifadelerini kullandı.

"Hz. Peygamberi (s.a.s.) tanıma, onun mesajını anlama ve örnek yaşantısının hayata tatbik edilmesi" amacıyla düzenlenen yarışma sonucunda, her ilden dereceye giren bir kız ve bir erkek öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığınca umreyle ödüllendirilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan