Eşler arası anlaşmazlıkları çözüyoruz

37. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda Diyanet Haber Tanıtım Standını ziyaret eden Müftü Erhan, nikah kıydırmak için müftülüklere başvuru yapan nişanlı çiftlere seminerler verdiklerini söyledi.

Batman’da nikâh kıydıracak çiftlere Cuma günlerine toplu randevu verdiklerini ifade eden Erhan, “O gün özel hazırladığımız nikâh salonunda “Aile Olmak ve Aile Kalmak” projesi kapsamında çiftlere, ailede sadakat, sevgi, saygı ölçüleri içerisinde bir ömür boyu nasıl hayat süreceklerini, birbirlerine ve çocuklarına karşı sorumluluklarını anlatıyoruz” dedi.

10 bin civarında kişiyi aile noktasında bilinçlendirdik

Erhan, 2019 yılının başından itibaren 600 çiftin müftülüğe nikah için başvurduğunu belirterek, “Nikah kıydırmak için gelen çiftlerin yanında eş, dost ve akrabalarından oluşan ortalama 15 aile de geliyor. Bu şekilde gelen aileler de seminerlerimizden istifade ediyor. Dolayısıyla diyebiliriz ki toplamda 10 bin civarında kişiyi aile konusunda bilinçlendirdik” diye konuştu.

Nikahtan sonra da çiftlere yönelik çalışmalara devam ettiklerini aktaran Erhan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye genelinde yürüttüğü “Evliliğe İlk Adım” projesiyle, evliliğe yeni adım atan bu gençlerimizi  haftada bir gün olacak şekilde 4 haftalık seminere alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erhan, nikâh için müftülüğe başvuran çiftlere Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından çeşitli eserler hediye ettiklerini ifade ederek, “Yeni çiftlere evlilik hayatı boyunca dini konular başta olmak üzere evlilikle ilgili başvurabilecekleri eserlerden oluşan bir set hediye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Din görevlilerine yönelik eğitim çalışmaları da planladıklarını aktaran Erhan, “Sağlıklı birey, mutlu aile ve huzurlu bir toplum oluşturmak amacıyla konunun uzmanlarını din görevlilerimizi bir araya getirerek eğitimler düzenliyoruz. Son olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt hocamız ilimizi teşrif ederek personelimize ailenin önemi hakkında bir konferans verdi. Din görevlilerimiz de benzer çalışmaları görev mahallinde, çeşitli ortamlarda toplumumuzla paylaşarak sağlıklı aile bilincinin oluşmasına katkı sağlıyor” dedi.

Vatandaşımızın birinci müracaat noktasıyız

“Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımız vasıtasıyla, eşler arasında meydana gelen bir takım problemleri daha fazla büyümeden çözüme kavuşturuyoruz” diyen Erhan, şunları söyledi:

“Bu noktada Kur’an kurslarımız adeta rehabilite merkezi görevi görüyor. Diğer yandan bölgemizde arazi, kan davaları ve aileler arası husumet gibi çeşitli anlaşmazlıkların yegane çözüm noktası din görevlilerimiz oluyor. Böylece vatandaşımızın birinci müracaat noktasıyız diyebilirim. Bu açıdan toplumun temel taşı olan ailelere daha kuruluş aşamasında vermeye çalıştığımız bilinçle rehberlik etmeye çalışıyoruz.”

Son olarak Diyanet Haber hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erhan, “Diyanet Haber günümüz dünyasında bilgi kirliliğinin zirveye ulaştığı bir dönemdeyiz. Sahih dini bilgi büyük önem arz etmektedir. Özellikle doğru bilginin kaynağı Diyanet’in haberlerinin en sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması da doğru şekilde olmalıdır. Bunu da en güzel ve en doğru şekilde ulaştıran Diyanet Haber’dir. Diyanet Haber’in bu anlamda çok büyük bir boşluğu doldurduğu ortadadır. Bu açıdan Diyanet Haber’i kuran, başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Diyanet Haber ailesine başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan