Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in okul öncesi Kur'an kurslarına dair açıklamalarına da değindi.

Özel'in, Diyanet İşleri Başkanlığına saldırdığını, hatta hakaretlerini "Orta Çağ zihniyeti" hezeyanıyla doğrudan milletin inancına ve değerlerine kadar vardırdığını ifade eden Erdoğan, "Neymiş efendim, dinini, diyaneti öğrenen çocuklar, üniversiteye gidince bilimin b'sini fiziğin f'sini matematiğin m'sini bilmiyormuş. Neymiş, Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi bilimsel değilmiş, çağ dışıymış. Bre gafil, asıl çağ dışı olan sensin, senin bu faşist zihniyetin. Asıl arkaik olan, asıl gerici olan Orta Çağ karanlığında asıl debelenen sen ve senin gibi meseleye marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz? İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın Kur'an'ı, Peygamber Efendimizin örnek hayatını, medeniyet değerlerimizi öğrenmesi neden sizi rahatsız ediyor? İslam tarihinin en parlak dönemlerine, Batılıların kendilerini tarif için kullandığı 'Orta Çağ karanlığı' yaftası vurmaktan utanmıyor musunuz? Bu milletin dininden, Diyaneti'nden, inançlarını özgürce yaşama, evlatlarını özgürce yetiştirme hakkından kirli ellerinizi ne zaman çekeceksiniz? Milletimize kimliğini ve karakterini veren mukaddes değerlerimizi aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Artık cambazlığı bırakın, sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Peygamberimize, Kur'an'a sahip çıkacaksınız, yeri geldiği zaman da ağzınızda, dilinizde hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız.

Editör: Mehmet Çalışkan