Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Baba Nihat Çakan’a taziyelerini ileten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Gencimize Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah. Sizlere de sabırlar ihsan eylesin.” dedi.

Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Erbaş, “Bu olaylar, olmasını istemediğimiz şeyler. Sizin beyanınızdan anladığımız kadarıyla evladımız, ezan-ı muhammediye saygısızlığı önlemek için uyarıda bulunmuş. Onun hakikaten inançlı olması, evden abdestini alarak çıkmış olması, bunlar bizim bir nebze de olsa yüreğimize su serpiyor.” ifadesini kullandı.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un; "Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli" dizeleriyle ezanın önemine dikkati çeken Başkan Erbaş, çocukların, gençlerin ezanın öneminin farkında olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erbaş; “Çocuğumuzun ölmesine sebep olanları Allah ıslah etsin.” dedi.

Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

- Evladımız inşallah şehittir

“Devletimiz, hukuk ve adalet ne gerektiriyorsa inşallah ona göre en kısa zamanda cezalarını verir. Biz bu noktada adalete güveniyoruz. İnşallah hak ettikleri cezalarını alırlar ve bu da ibret olur. Bundan sonra bizim yapacağımız hukuku takip etmek, suçluların hak ettikleri cezaları alması için gerekli takibi ve çalışmaları yapmak. Evladımız inşallah şehittir. Bize düşen; kardeşimizin mekânının cennet, makamının âli olması, bundan sonra millet olarak bizi üzecek bu tarz hadiselerin olmaması için dua etmektir.”

Barış Çakan için dua eden Başkan Erbaş, Baba Nihat Çakan'a Kur'an-ı Kerim takdim etti.

Ziyarette Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan