Tunus’ta bu yıl 17. si yapılan "Uluslararası Hafızlık ve Güzel Kuran Okuma Yarışması"nda, "Güzel Kuran Okuma" dalında dünya üçüncüsü Türkiye’den çıktı.

Yarışmaya Düzce Cumayeri Merkez Yeni Camii'nden katılan İmam Hatip Said Sezer, dünya üçüncüsü oldu.

Fas, Tunus, Cezayir ve Türkiye’den olmak üzere 5 jüriden oluşan değerlendirme heyeti 20 ülkeden 23 yarışmacıyı değerlendirdi.

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinden kıraat hocası Talip Akbal, jüride yer alarak Türkiye'yi temsil etti.

Bahreyn "Uluslararası 16. Seyyid Cüneyd Alem Hafızlık ve Kur'anı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda ise Türkiye'yi İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Abdülkerim İleri temsil etti.

2 dalda düzenlenen yarışmaya 70'e yakın ülkeden başvuran yarışmacılar ilk önce online elemesinden geçti. Ön elemeyi geçen 20 yarışmacı hafızlık, 10 yarışmacı da Kur'anı Kerim’i Güzel Okuma dalında Bahreyn'de finale katıldı.

23-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen final yarışmalarında hafızlık dalında birinciliği Libya, ikinciliği Bahreyn ve üçüncülüğü Suriye'den katılan yarışmacılar elde etti. 

"Güzel Kur'an Okuma" dalında ise birinciliği Bahreyn, ikinciliği Mısır, üçüncülüğü ise Türkiye'den katılan İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Abdülkerim İleri elde etti.

Bahreyn'de düzenlenen yarışmada Jüri olarak Türkiye'yi Yaşar Çuhadar temsil etti.

Editör: Mehmet Çalışkan