Diyanet İşleri Başkanlığı, Umre ziyareti için Suudi Arabistanda bulunan vatandaşlara dönüşte Din görevlilerince ateş düşürücü ilaç verildiği iddilarına ilişkin açıklama yaptı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir siyasi partinin yöneticisinin, 2 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Başkanlığımızın organizasyonuyla umreye giden vatandaşlarımızla ilgili dile getirdiği iddialar hususunda aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

- İddilar gerçek dışı

Sayın yöneticinin basın toplantısında dile getirdiği, ‘Diyanet yetkilileri uçakta umreden dönen vatandaşlara ateş düşürücü ilaç verdiler’ iddiası tamamen gerçek dışıdır.

- Din görevlilerinin sağlıkla ilgili tasarrufta bulunması mümkün değil

Diyanet İşleri Başkanlığımız, hac ve umre ibadeti için kutsal topraklara giden vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığımızla yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde, Bakanlığımızın sağlık çalışanları aracılığıyla yürütmektedir. Dolayısıyla Başkanlığımızca vatandaşların ibadetlerine rehberlik etmek için görevlendirilen personelimizin sağlıkla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunması mümkün değildir.

- Hukuki süreç başlatılacak

Somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Başkanlığımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır.

- Süreç Sağlık Bakanlığıyla koordineli yürütüldü

Başkanlığımız, umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili süreçleri en başından itibaren Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinesinde yürütmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Mehmet Çalışkan