Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber (s.a.s.) sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, gençlerin milli ve manevi duygularını geliştirerek Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmalarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen çevrimiçi gençlik yarışmasına başvurular devam ediyor.

Bu kapsamda gençlere çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Dr. Burhan İşliyen, yayınladığı video mesajla gençleri yarışmaya katılmaya davet etti.

Hz. Peygamber’i tanımanın ve anlamanın önemine değinen Dr. İşliyen, gençlere şöyle seslendi: 

"Sevgili gençler, Peygamber Efendimiz (a.s.)’ı anlamak, doğru öğrenmek, hadisleri ışığında hayatımızı tanzim etmek dünyada yapabileceğimiz en güzel işlerden olmalıdır. Bu maksatla Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz gençlik bilgi yarışması tertip etmiş bulunmaktadır."

Yarışmada gençlerin sorumlu tutulacağı Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan "Hadislerle O’nu Anlamak" isimli eserle ilgili bilgilen sunan Dr. İşliyen, "Hadislerle O’nu anlamak kitabında önce hadislerin nasıl anlaşılması gerektiğine dair bilgiler içeriyor, daha sonra da imana dair, ahlaka dair, sosyal hayata dair, ebedi hayata dair hadislerden örnekler sunmak suretiyle Efendimiz (a.s)’ın dünyayı nasıl anladığını ve nasıl anlamamız gereken hadislerini bizlere sunmaktadır." dedi.

- Bir abiniz olarak tavsiye ediyorum

Gençleri yarışmaya katılmaya davet eden Dr. İşliyen, "Bu maksatla yarisma.diyanet.gov.tr adresinden 19 Mayıs akşamına kadar yapacağınız müracaatlarla çevrimiçi katılacağınız bir yarışma sizleri bekliyor. Katılmanızı, hiç olmazsa bu vesileyle bu kitabı okumanızı Peygamber Efendimizin hayatından hayatımıza güzellikler taşınmasına vesile olmanızı hepinize bir abiniz bir kardeşiniz olarak tavsiye ediyorum. Rabbimizden niyazımız Rabbimiz razı olduğu hayatı Efendimizin ahlakına benzeyen bir ahlakla yaşayabilmeyi nasip eylesin." ifadelerini kaydetti.

İşte İşliyen'in paylaştığı o video mesaj:

Editör: Mehmet Çalışkan