Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde, uzaktan eğitime geçildi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ihtisas eğitiminin koronavirüsle mücadele döneminde sekteye uğramaması için gerekli tedbirler alınırken, uzaktan eğitime yönelik hazırlıklar da tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının müftü ve vaizlerinin yetiştirildiği Dini Yüksek İhtisas Merkezlerindeki kurslarda eğitim gören 78 kadın, 479 erkek ve 79 yabancı uyruklu misafir öğrenci olmak üzere toplam 636 kursiyer, uzaktan eğitime devam ediyor.

Uzaktan eğitim programı Arapça hazırlık ve ihtisas dönemlerinde 4 hafta, haftada 5 gün ve günde 4 saat olarak uygulanacak.

Dijital uygulamalar üzerinden yapılacak eğitim sürecinde, her merkez bir hazırlık, bir de ihtisas sınıfından oluşacak.

Kursiyerlerin derslere katılım ve ödev takibi yapılacak

Uzaktan eğitim programının uygulama sürecinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için bir dizi önlem alındı.

Buna göre; Dini Yüksek İhtisas merkezi müdürlükleri, uzaktan eğitim koordinatörü ve sınıf başkanı belirleyerek sürecin sorunsuz yürütülmesi için tedbir alacak.

Eğitim görevlisi, kursiyerlerin derslere katılım ve ödev takibini yapacak.

Kursiyerler, uzaktan eğitim süresince eğitim görevlilerine sosyal paylaşım ağları üzerinden ve telefonla sorularını iletebilecek.

İhtisas kurslarında dönem sonu sınavları 25 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Koronavirüs tehdidinin son bulması halinde, 4 Mayıs itibarıyla yüz yüze eğitime geçilecek.

Kayseri

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü, "video konferans" yöntemiyle uzaktan eğitime başladı.

Uzaktan eğitim metoduyla eğitimlere kaldığı yerden devam eden merkezlerden biri de Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi oldu.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde dersler, ilk kez "video konferans" yöntemiyle işlendi.

Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda hizmet içinde bilgisini artırmak ve uzmanlaşmak üzere dini yükseköğrenim görmüş personele yönelik eğitimlerin verildiği Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde, koronavirüs nedeniyle verilen aranın ardından eğitimler, uzaktan eğitim metoduyla yeniden başladı.

Eğitim görevlilerince video konferans sistemiyle verilen dersler, canlı sanal sınıflarda işlendi.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kursiyerler, uzaktan eğitim çalışmaları kapsamında Dini Yüksek İhtisas merkezlerince açılan çevrimiçi eğitim uygulamalarına, evlerinden mobil cihaz ya da bilgisayar aracılığıyla katılabilecek, kendi alanındaki dersleri takip ederek eğitimcilere anlık olarak soru yöneltebilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan