Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda yaptığı konuşmada, Diyanet Personelinin dini istismar eden terör örgütlriyle mücadelede en ön safta yer aldığını söyledi.

Erdoğan  toplumunun belli bir kısmının Diyanet İşleri Başkanlığının görev alanının sadece cami ile sınırlı olduğu gibi eksik bir düşünceye sahip olduğuna dikkati çekerek esasından Diyanet camiasının hayatın her alanında önemli roller üstlendiğini ifade etti. 

Erdoğan koronavirüsle mücadele sürecinde Diyanet personelinin hiç bir karşılık beklemeden  vatandaşın idadına koştuğunu söyledi.

Din görevlilerinden toplumu bilinçelndirmeleri noktasında aynı kararlılığı sürdürmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rabbimden bizi, milletimizi ve tüm insanlığı salgın musibetinden bir an önce kurtarmasını niyaz ediyorum." dedi.

Erdoğan dünya hayatının ahiretin tarlası olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçek müminin musibetler karşısında sabırlı olduğuna işaret etti.

Erdoğan, son dönemde özellikle Fransa merkezli olmak üzere Avrupa'da, İslam'a yönelik "Avrupa İslamı, Fransa İslamı ve Konsüler İslam" şeklinde dillendirilen reform söylemlerinin dini istismar eden DEAŞ ve FETÖ gibi örgütlerin önünü açacağını ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan