Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bu yıl “Cami ve İlim” temasıyla başladı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi avlusunda düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İslam tarihi boyunca mabed ile mektep, cami ile üniversite hep içi içe olmuştur. İnancın ilimle, sanatın hikmetle birlikte yükseldiği tüm İslam şehirleri de bu gerçeğin şahitleridir” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2020 Yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ayasofya Camii avlusunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği haftanın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafta münasebetiyle “Cami ve İlim” konusunu gündeme taşıdıklarını ifade ederek, “Cami ve ilim ekseninde gerçekleştireceğimiz programlarla mabetlerimizin söz konusu işlevlerini daha etkin kılmanın imkânlarını ve kadim medeniyetimizin örnekliğinde camilerimizin ilim merkezi hüviyetlerini en ideal düzeye taşımanın yolarını arayacağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, camilerin, bilgiyi hayata, ibadeti ahlaka dönüştüren ve varlık âlemine hakikat penceresinden bakmayı öğreten kadim mektepler olduğunu belirterek, “İşte burada altında huzurla toplandığımız şu kubbeler, bizlere bu hakikati anlatmaktadır. Şehirlerimizin siluetini oluşturan şu minareler, tüm dünyaya bu gerçeği haykırmaktadır. Minarelerden yükselen ezanlar, bu kimliğin en gür sedası olarak semalarımızda yankılanmaktadır. İnşallah kıyamete kadar da yankılanmaya devam edecektir” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi avlusunda açılışı gerçekleştirilen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Düzenlenen etkinliklerde koronavirüs önlemleri en üst safhada uygulanıyor.

Kütahya

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Müftülüğünce okullar ziyaret edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde haftanın anlam ve önemi hakkında kısa bilgiler verdi.

Ziyaret edilen okullara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye edildi.

Ankara

Ankara’da Keçiören Müftülüğünce Sahra-i Cedid Camii’nde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” programı düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen programda din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu, Mevlid-i Şerif okudu.

Vefat eden din görevlileri için okunan hatimlerin duasını Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin yaptı.

Program sonunda cemaate Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Sinop

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney Vali Erol Karaömeroğlu’nu makamında ziyaret etti.

İl Müftüsü Düzgüney, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında Vali Karaömeroğlu’na bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaömeroğlu ise İl Müftüsü Mustafa Düzgüney nezdinde tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

Ağrı

Hakkari’de Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı düzenlendi.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Hakkari İl Müftülüğünce Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Müftülük personelli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Din görevlileri ve Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursu hafızlık öğrencileri, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

Program, İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün camilerin yapım, onarım ve varlığını devam ettirmelerinde emeği geçip ahirete irtihal edenlere niyetle okunan hatm-i şeriflerin duasını yapmasıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan