Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın son sahurunda TRT1 televizyonunun “Sahur Bereketi” programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm vatandaşları bayram sabahı minarelerden yükselecek tekbir seslerine eşlik etmeye davet etti.

TRT1 Televizyonunda “Sahur Bereketi” programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’de tek bir noktada bayram namazı kılınıp hutbe okunacağını ifade ederek, “Bayram sevinç günleri demektir, mutluluk günleri demektir. Birliğin beraberliğin en fazla tezahür ettiği, görünür olduğu anlardır bayramlar. Bizim de iki dini bayramımız var; birincisi Ramazan bayramı diğeri Kurban bayramı. Allah Resülü Efendimiz (s.a.s.) Medine-i Münevvere’ye hicret ettiği zaman oradaki insanların bazı bayramlar kutladığını görüyor. Diyor ki, “Nedir bu bayramlarınız?” Eski geleneklerden aldık diyorlar. Allah Resülü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki, “Allah Teâlâ sizin bu bayramlarınızı Ramazan ve Kurban bayramlarıyla değiştirdi.” buyuruyor. O günden itibaren bayramlar bu şekilde değerlendiriliyor. Huzur günleri, mutluluk günleri, sevgi ve saygının geliştirilmesine zemin hazırlayan günler olarak değerlendiriliyor.” şeklinde konuştu.

- Minarelerden tekbirler getirilecek

Bayram sabahı her ilde bayram namazı vaktinde minarelerden tekbirler getirileceğini dile getiren Başkan Erbaş, “İnşallah, Pazar günü her ilimizde bayram namazı saatinde minarelerden hocalarımız, tekbirler okumaya başlayacak.” dedi.

Sabah namazıyla bayram namazı arasında yaklaşık 1 saatlik süre olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, vatandaşların bu süreyi Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak üzere dua, zikir ve Kur’an Tilavetleriyle değerlendirmelerini ifade etti.

Erbaş, şöyle devam etti:

Duaların kabul olunduğu en mukaddes anlardan sayıyoruz o anları. Çok iyi değerlendirelim ve bayram namazı vakti geldiğinde minarelerden gelen tekbirlere eşlik edeceğiz inşallah hep birlikte.

- Bayram hutbesi canlı yayınlanacak

Erbaş, Bayram hutbesi irad edeceğini dile getirerek, “Sonra nasip olursa ben bayram hutbesini okuyacağım ve Diyanet Televizyonu ve pek çok televizyon canlı olarak hutbeyi yayınlayacak. Hutbeyi dinlemeye davet ediyorum milletimizi.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan