Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı eğitim merkezleri ve dini yüksek ihtisas merkezlerinde uzaktan eğitime geçilmişti.

Salgının kontrol altına alınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı eğitim merkezleri ve dini yüksek ihtisas merkezlerinde, belirli kurallar ve tedbirler çerçevesinde yüz yüze eğitimler yeniden başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 8 Haziran tarihi itibarıyla yüz yüze eğitimlere yeniden başlanan eğitim merkezlerinin müdürleriyle, video konferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, salgın sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sahada aktif bir şekilde mücadele edildiğini hatırlatarak, 81 ilde vatandaşın yardımına koşan din görevlilerine bir kez daha teşekkür etti.

Erbaş, koronavirüs salgını sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak dijital platformların en etkin şekilde kullanıldığını belirterek, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan personel ile video konferans üzerinden toplantılar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, görüşmede, koronavirüsle mücadelede sürdürülen çalışmalar başta olmak üzere koronavirüs sonrası yeniden yüz yüze eğitimlere geçilen programlar hakkında, eğitim merkezi müdürlerinden bilgi aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan