Akhisar İlçe Müftülüğüne bağlı Hilaliye Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan kız-erkek toplam 121 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Akhisar’da-121-hafız-icazet-aldı(9)

Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camii'nde düzenlenen programa Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan başkanlık etti.

Akhisar’da-121-hafız-icazet-aldı(8)

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Akhisar Müftüsü Muhammet Salman'ın gerçekleştirdiği açılış ve selamlama konuşmalarının ardından dünyaca ünlü hafızlar Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

Akhisar’da-121-hafız-icazet-aldı(11)

- "Kur'an'ı kalbine indirenler kalplerini karanlıktan kurtarmışlardır"

Hafızların sevincine ortak olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, "Hafızlık nimeti her ferde nasip olacak bir nimet değildir. Bu kardeşlerimiz eşsiz bir nimetin sahibi olmuşlardır. Cenabıhak İbrahim Suresi birinci ayet-i kerimede 'Kur'an-ı Kerim insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiştir.' buyuruyor. Kur'an'ı kalbine indirenler kalplerini karanlıktan kurtarmışlardır. Kur'an'ı hanelerine indirenler hanelerini karanlıktan kurtarmışlardır. Kur'an-ı hayatlarına indirenler hayatlarını karanlıktan kurtarmışlardır. Bu Hafız kardeşlerimiz sadece Akhisar'ımızı değil bütün insanlığı karanlıktan kurtaracak kitabın varisi olmuşlardır. İnşallah hıfz ettikleri Kur'an'ın ahlakına ve ahkamına sahip olarak diğer tahsil planları ile birlikte medeniyetimizin taşıyıcı sütunları olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Akhisar’da-121-hafız-icazet-aldı(12)

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda duygu dolu anlar yaşanırken, çocukları hafız olan ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Akhisar’da-121-hafız-icazet-aldı(10)

İcazet alan hafız öğrencilerin kısa sure okumaları ve Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı duanın ardından öğrencilere verilen belge ve çeşitli hediyelerle program sona erdi.

Editör: Emin Altıntaş