Çüngüş İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Site Camii İmam Hatibi Erkut Özer'in ahşap yakma sanatı ile yaptığı eserler, gençlerin ilgi odağı oldu.

Sanatı ile gençleri camide buluşturan din görevlisi Özer, camiden ahşap yakma sanatına uzanan yolculuğunu Diyanet Haber'e anlattı.

Ahşap yakma sanatı ile tanışmasına cami cemaatinin vesile olduğunu aktaran Özer, "Ahşap yakma sanatına ilgim, camide cemaatimle otururken yeteneklerden ve sanatsal etkinliklerden konuşmamızla başladı. Daha önce sosyal medyada ve televizyonda gördüğüm ahşabın üzerine yapılan desenlerden bahsederken, cemaatimden sevdiğim bir ağabeyimin 'Hocam sen neden yapmıyorsun?' dedi. Aslında isteğim bu yöndeydi ama daha önce hiç cesaret edip başlayamamıştım." dedi.

- Gençleri sanatla camide buluşturmak için çalışıyorum

İlk çalışmalarını sosyal medya üzerinden paylaştığını ifade eden Özer, bu sayede yaptığı eserlerin tanındığını ve birçok istek doğrultusunda kişiye özel eserler yaptığını belirterek şunları kaydetti:

"Yaptığım eserleri sosyal medyadan paylaşınca birçok esnaf abimiz, kurum amirlerimiz ve meslektaşlarımıza özel eserler yapmaya başladım. Bunlar çok beğenildi. Bu sanatın bana en çok kattığı şey ise çok güzel dostluklar edindim, gençlerle tanıştım. Onlarla sıkça vakit geçiriyorum. Gençlere ahşap yakma sanatı ve birçok sanat eserlerini tanıtarak onlara da teşvik olması için uğraşıyorum.

- Sanatla insanlara ulaşabiliriz

Yapmış olduğum eserler gençlerin hoşuna gidince onları camiye davet ettim. Cami ile tanışan gençleri görünce hem sanatsal eserler ortaya çıktığını hem de insanlara bu alandan hizmet edebileceğimi anladım. Bu gibi etkinliklerle insanlara teşvik olabileceğimize inanıyorum. Belki de daha önce caminin önünden dahi geçmeyen insanlara ulaşabiliriz. Hem kendimizi geliştirip hem de insanlara faydalı olabiliriz."

Editör: Mehmet Çalışkan