Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi Kadın Kolları tarafından depremzedeler yararına kermes gerçekleştirildi.

Depremzedeler-için-kermes-düzenlendi03

Açılış töreninde konuşan Vali Karadeniz, "Milletimiz çok büyük bir felaket yaşadı. Depremlerden 10 milyondan fazla insanımız etkilendi. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu depremde de büyüklüğünü göstererek kenetlendi ve bir araya geldi. Manisa’ya teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren tüm halkımız bizi yardım konusunda yalnız bırakmadı. Yaraları sarmak için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Depremzedeler-için-kermes-düzenlendi04

Ardından konuşan İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller ise "Asrın felaketi olarak adlandırılan bir büyük depremle karşı karşıya kaldı ve birçok insanımız canını yüzbinlerce kardeşimiz ise evini kaybetti. Millet olarak ciddi bir seferberlik başlatıldı. Manisa’da da Valimizin önderliğinde, camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ciddi yardımlar toplandı. Bu kermeste elde edilen gelirin tamamını depremzede kardeşlerimize bağışlayacağız. Kermesimize ürünüyle, emeğiyle, parasıyla, duasıyla katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize, Manisalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Manisa İl Müftülüğü olarak ilk günden itibaren 15 milyon liranın üzerinde nakdi yardımın TDV Genel Merkez üzerinden AFAD’a teslim edildiğini belirten Müftü Güller, "30 milyon liradan fazla da ayni yardımlar yapıldı. Sadece İl Müftülüğü olarak şu ana kadar 45 milyon liradan fazla bir yardımın yapıldığını kaydetti." şeklinde konuştu.

Depremzedeler-için-kermes-düzenlendi.01

Açılış programına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in eşi Zehra Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Manisa İl Temsilcisi Dr. Ümit Atman, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve TDV gönüllüleri katıldı.

Editör: Ammar Esenkal