Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde görevli sanatkar Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ait eserlerin sergilendiği, "Sanat İle Yeşeren Umutlar Sergisi"nin açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen serginin açılışında konuşan Başkan Erbaş, "Bugün burada çok güzel bir sergi açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Deprem bölgesinde görev yapan ve kendileri de depremzede olan hocalarımızın kendi el emekleriyle yapmış oldukları eserleri burada sergiliyoruz." dedi.

- "Bizim inancımızda umutsuzluğa asla yer yoktur"

6 Şubat’ta büyük bir afet yaşadıklarını söyleyen Başkan Erbaş, "Tabii hayat devam ediyor. Umutsuz olmaz. Bizim inancımızda umutsuzluğa asla yer yoktur. İşte umutları yeşertmek için bizim de bir şeyler yapmamız lazım. Umutların yeşermesine katkı sunmak için hocalarımızın yapmış oldukları bu eserler bizim için çok değerli, çok önemli." diye konuştu.

- "Biz en büyük sanatkar olarak Rabbimizi kabul ediyoruz"

Güzel sanatları önemsediklerinin altını çizen Başkan Erbaş, "Peygamber Efendimiz, ‘Allah güzeldir, güzeli sever.’ buyuruyor. Biz en büyük sanatkar olarak Rabbimizi kabul ediyoruz. Göklere, dağlara, yeryüzüne, kendi bedenimize, vücudumuza, göz rengimize, kaşımıza, gözümüze baktığımız zaman yüce Rabbimizin ne büyük bir sanatkar olduğunu yeniden fark ediyoruz. İşte Cenabıhak yaratmış olduğu kullarına da bu sanat kabiliyetinden bazılarını nasip ediyor. Kimi kullarına güzel ses, kimi kullarına resim yapma, farklı farklı alanlarda kabiliyet nasip ediyor." ifadelerini kullandı.

- "Farklı sanat dallarıyla din-i mübin-i İslam’ı tebliğ ediyoruz"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, farklı sanat dallarıyla da din-i mübin-i İslam’ı tebliğ etmeye, insanlara İslam’ı anlatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Erbaş, "Bu amaçla Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığını kurduk. Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığımız çeşitli sanat dallarında faaliyetler, etkinlikler yapıyor. İşte bu etkinliğimiz de Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığımız marifetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu en önemli etkinliklerden birisidir. Emeği geçen tüm hocalarımıza ben buradan teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

- "Depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Depremde vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Başkan Erbaş, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler ilk anından itibaren şu ana kadar deprem bölgesinde depremzede kardeşlerimizin hep yanında olduk. Manevi ilk yardım çalışmalarımızla, arama kurtarmayla, cenaze defin işleriyle yanında olduk. Türkiye Diyanet Vakfımızın sıcak yemek ikramından tutunuz da maddi manevi her türlü desteği ile depremzede kardeşlerimizin yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. Umutlar yeşerinceye kadar biz hep bu yolda çalışmaya gayret edeceğiz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimize buradan selam ediyorum."

Başkan Erbaş, "Şimdi, deprem bölgesinde yaşayan, görev yapan hocalarımızın emekleriyle ortaya çıkmış olan bu güzel eserlerimizden oluşan sergimizi açıyoruz. Rabbim hayırlı eylesin." diyerek kurdeleyi kesti ve serginin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, I. Hukuk Müşaviri Selami Açan, Başkanlık personeli ve vatandaşlarla birlikte sergiyi gezdi.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığı tarafından 2023 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde görevli 8’i erkek, 4’ü kadın 12 sanatkar personele ait 7 sanat türündeki eserler yer alıyor.

Sergi, 5 Ekim 2023 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak.

Editör: Ömer Ceylan