6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe müftülüklerine bağlı yatılı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 125 hafız için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezinde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

maraş-icazet-44

Açılışta konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hafızlığın devam ettirilmesinin önemine değinerek hafızların bundan sonraki süreçte hafızlıklarını korumalarını diledi.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Her biri Kur'an sevdalısı, Kur'an aşığı ve Kur'an hizmetkarı olan siz Kahramanmaraşlı kardeşlerimi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyor, programımızın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.

maraş-icazet-11

Doç. Dr. Kurt, "Kur'an'a hizmetkar bir milletiz. Bu yolda her türlü zorluklara rağmen tarihin hiçbir döneminde Kur'an'a hizmette ve hafızlık müessesinde hiçbir zaman sekteye uğramamıştır. Hamd olsun Kahramanmaraşta hafızlık eğitimi çok güzel seviyelerde." diye konuştu.

Program Reis'ül Kurra Mustafa Demirkan’ın riyasetinde gerçekleştirilen hatim tertibi ve dua ile devam etti.

maraş-icazet-22

Program, hafızlığını tamamlayan öğrencilere belge takdimi ve hediyelerin verilerilmesi ile son buldu.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursu öğrenciler arasında yapılan 2023 hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i yüzüne güzel okuma yarışmalarında il ve bölge birincisi olan öğrencilere de ödülleri verildi.

Editör: Ömer Ceylan