Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”ne katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından ettiği duada şu niyazda bulundu:

“İlahi Ya Rabbi! Bugün Efendimiz (sas)’in Mescid-i Haram’dan Mescidi Aksa’ya, oradan da semalara miraç ettiği gün… Efendimize (sas) yapmış olduğumuz salat-u selamları kabul eyle.

İlahi Ya Rabbi! Bir yıl önce burada asrın depreminde hayatını kaybeden binlerce kardeşimiz oldu. Hepsine dua ediyoruz, rahmetinle muamele eyle. Kendilerine şehitlik mertebesi nasip eyle, geride kalmış olan yakınlarına sabrı cemil, ömrü tavil ihsan eyle Ya Rabbi! Yaralı olan kardeşlerimize yardım eyle, şifalar nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Bugün burada sayın Cumhurbaşkanımızın elinden yuvalarının anahtarlarını alan kardeşlerimize hayırlı, bereketli ömürler nasip eyle. Yuvalarında kendilerine mutluluk ve huzur nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Bir daha milletimizi, devletimizi, insanlığı bu türlü afetlerden, felaketlerden muhafaza eyle. Devletimizi, milletimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı, yardımlaşmamızı ilelebet payidar eyle Ya Rabbi!”

Editör: Ömer Ceylan