Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

İl Müftülüğü ekipleri, depremden etkilenen ve özel yiyeceklere ihtiyaç duyan çölyak hastalarını unutmadı.

Gönüllü din görevlilerinden oluşan ekipler, glutensiz ürünlerden oluşan gıda kolilerini özel gereksinimli vatandaşlara ulaştırıyor.

Melikgazi İlçe Müftülüğü ekiplerince Kahramanmaraş Suçatı Köyü’nde yaşayan çölyak hastası depremzedelere glutensiz gıda paketi ulaştırıldı.

Yardım ekibinde bulunan Taşçıoğlu Kur’an Kursu Öğreticisi Ömer Eğerci, "Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş hocamızın talimatı ile çölyak hastası abi ve ablamıza glutensiz ürünleri Kayseri'den temin ettik. İnşallah bundan sonra da ihtiyaçları olduğu zaman biz buraya ulaştırmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar glutenli ürün yiyemiyorlar. Bizler de elimizden geldiği kadar bu hayra vesile olmaya çalıştık." dedi.

Çölyak hastalığı, besinlerdeki buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine karşı hassasiyet ile ortaya çıkar. Bir bağışıklık sistemi hastalığıdır ve her yaşta görülebilir.

Editör: Ammar Esenkal