Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen “Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Yılı Vekâleten Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla, Bekilli İlçe Müftülüğünce “Vekâleten Kurban Tanıtım ve Bağış Kabul Standı” kuruldu.

Stant açılışına İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, Türkiye Diyanet Vakfı Bekilli Şubesi Üyesi Osman Banaz ve din görevlileri katıldı.

İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganı ile bu yılki kurban bağış standının açılışını yaparak ilk bağışı kabul ettiklerini dile getirdi.

Bekilli İlçe Müftülüğü ve TDV Bekilli Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da vekâletle kurban hizmetleri için vatandaşların hizmetinde olduklarını belirten Müftü Yaşar, bu yıl ilk defa vatandaşların vekâlet yoluyla kurban bağışını rahatça yapabilmeleri için “Kurban Bağış Standı” açtıklarını söyledi.

“Kesilen kurbanların etlerinin yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya olmak üzere toplam 149 ülkeye ulaştıracaklarını” ifade eden İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, vekâlet yoluyla kurban bağış standının 9 Ağustos’a kadar açık kalacağını belirterek kurban bedelinin yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL olduğunu hatırlattı.

Vekâlet yoluyla kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara açılan stantta din görevlilerinin yardımcı olacağını ifade eden Müftü Yaşar, " Vatandaşlarımız kurbanlarını ister İlçe Müftülüğümüze gelerek, ister TDV Bekilli Şubemize gelerek, ister cami ve Kur’an kurslarımızdaki din görevlilerimiz aracılığıyla isterlerse de ilgili banka şubelerine giderek kendileri yapabilirler. Ayrıca, vekâlet yoluyla kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini bagis.tdv.org.tr adresinden de kendileri yapabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan